Gümrükte yakalanan kanguru İzmir'deki yeni yuvasına alıştı

İpsala Sınır Kapısı'ndan kaçak yollarla Türkiye’ye sokulmak istenirken yakalanan kanguru yavrusu, koyulduğu İzmir Doğal Yaşam Parkı’na çabuk alıştı.

Google Haberlere Abone ol
Gümrükte yakalanan kanguru İzmir'deki yeni yuvasına alıştı

İpsala Sınır Kapısı'ndan kaçak yollarla Türkiye’ye sokulmak istenirken yakalanan kanguru yavrusu, koyulduğu İzmir Doğal Yaşam Parkı’na çabuk alıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Şanslı” ismini koyduğu sevimli yavru, özellikle çocukların ilgi odağı oldu.

Şanslı, karantina süresinin ardından kendisi için özel hazırlanan barınağına yerleştirildi. Yeni yuvasına alıştığı her halinden belli olan kanguru, park ziyaretçilerinin de ilgi odağı oldu. Sevimliliğiyle görenleri kendine hayran bırakan İzmir’in ilk kangurusu Şanslı’ya özellikle küçük çocuklar büyük ilgi gösteriyor. O da gördüğü ilgiyi karşılıksız bırakmayıp dost canlısı hareketleriyle onların gönlünü fethediyor.

Hayvan tacirleri tarafından Avustralya’daki yuvasından koparılıp satılmak üzere binlerce kilometre uzağa getirilen kanguru yavrusu, 15 Ekim 2013 tarihinde İpsala Sınır Kapısı’ndan ülkeye sokulmaya çalışılırken yakalanmıştı. Enez ilçesinde yediemin olarak verilen kanguruya İzmir Doğal Yaşam Parkı kapılarını açmış, Başkan Kocaoğlu da, “İzmir gibi bir kente geldiği için çok şanslı,” diyerek sevimli yavrunun adını koymuştu. CİHAN

Yorumlar