Gümrüklerde 6 ayda 1 milyar lira değerinde ele geçirme gerçekleşti

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı verilerine göre yılın ilk 6 ayında ülke genelinde toplam 1 milyar 89 milyon 476 bin 822 lira değerinde ele geçirme gerçekleşti. Gümrüklerde en çok elektronik eşya yakalanırken; onu araç ve akaryakıt izliyor....

Google Haberlere Abone ol
Gümrüklerde 6 ayda 1 milyar lira değerinde ele geçirme gerçekleşti

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı verilerine göre yılın ilk 6 ayında ülke genelinde toplam 1 milyar 89 milyon 476 bin 822 lira değerinde ele geçirme gerçekleşti. Gümrüklerde en çok elektronik eşya yakalanırken; onu araç ve akaryakıt izliyor. Bulunan elektronik eşyaların toplam değeri 503 milyon 240 bin 224 TL.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kaçakçılıkla mücadeleye büyük önem verdiklerini söyledi. "Yılın ilk yarısında en çok yakalanan eşya grupları; elektronik eşya, araç, akaryakıt, uyuşturucu, tütün ve alkol, tekstil, makine ve aksamı ile kimyevi madde oldu." diyen Yazıcı, kara, deniz ve hava sınır kapılarının yanı sıra iç gümrüklerde kaçakçılıkla mücadele çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini belirtti. Yazıcı, "Kaçakçılıkla etkin bir şekilde mücadele ediyoruz. Gümrüklerimizde ileri teknolojiye sahip araçlar kullanıyoruz. Bunun yanında eğitimli köpeklerimizin de sayısını arttırdık. Yılın ilk 6 ayında yurt genelinde toplam 1 milyar 89 milyon 476 bin 822 lira lira değerinde yakalama gerçekleştirdik." dedi.

Bakanlık olarak, ekonomiye büyük zararlar veren her türlü kaçakçılıkla mücadeleyi etkin bir şekilde sürdürdüklerini belirten Yazıcı, gümrükler muhafaza ekipleri vatandaşların Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı'na bilgi verebileceklerini söyledi.

    Hayati Yazıcı'nın verdiği bilgiye göre, gümrüklerde en çok elektronik eşya bulundu. Elektronik eşyaların toplam değeri 503 milyon 240 bin 224 TL. Elektronik eşyayı 178 milyon 586 bin 524 TL ile araç ve 107 milyon 279 bin 448 TL ile akaryakıt izliyor. CİHAN

Yorumlar