Gümrükçüoğlu: Güvene dayalı iş yaptım

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yerel basında yer alan Yıldızlı Güven Hastanesi’ne gayri resmi ortaklığı ve alacağını tahsil edememesi üzerine icra yoluna başvurması ile ilgili açıklamada bulundu....

Google Haberlere Abone ol
Gümrükçüoğlu: Güvene dayalı iş yaptım

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yerel basında yer alan Yıldızlı Güven Hastanesi’ne gayri resmi ortaklığı ve alacağını tahsil edememesi üzerine icra yoluna başvurması ile ilgili açıklamada bulundu. Başkan Gümrükçüoğlu, güvene dayalı olarak başkanlığı öncesinde ve başkanlığı döneminde birçok iş yaptığını, belgesiz hastane ortaklığının da bunlardan birisi olduğunu söyledi.

Belediye binasında düzenlediğini basın toplantısında önce şehir ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu, sorular üzerine hastane ortaklığı ile ilgili olarak, "2009 yılında 500 bin TL, 2011 yılı sonunda da 1 milyon 500 bin TL olmak üzere toplamda 2 milyon TL nakit karşılığında, Yıldızlı Güven Hastanesi sahibi Hasan Güven ve Başhekim Yusuf Aşık’tan hisse senetleri aldım. Hastaneye ortak oldum. Aradan geçen sürede kâr geliri olmayınca hisselerimi devretmek istedim. Kendi hesabıma göre verdiğim 2 milyon lirayı dövize dönüştürmüş olsaydım 3 milyon 300 bin lira tutacaktı. Ancak hastane yönetimi 2 milyon 800 bin lira önerdi. Ben de kabul ettim. 700 bin TL’lik 4 senet verildi. Son senet ödenmeyince icra yoluna gideceğimi söyledim. Bunun üzerine 250 bin TL daha ödendi. Kalan 450 bin TL ödenmeyince ben de icraya verdim. Durum bundan ibarettir." dedi.

Basın mensuplarının, ‘Hiçbir belge almadan böyle bir para ile hastaneye ortak olmanız etik mi? Bu ortaklık hastane kayıtlarında ve ticaret sicil kayıtlarında neden yer almıyor?’ soruları üzerine Gümrükçüoğlu, "Ben bugüne kadar güvene dayalı olarak çok para aldım verdim. Hiç sıkıntıya girmedim. Bu ortaklıkta da hastane yönetimi güvenimi boşa çıkarmadı. Ama son senet de ödenmedi." şeklinde cevap verdi.

Basın mensuplarına ortaklığı ile ilgili belge olarak geçen cuma günü hastane müdürü Dr. Yusuf Aşık’a tutturduğu 3 sayfalık tutanağı gösteren Başkan Gümrükçüoğlu, özel kalemi Mustafa Akkaya’nın senet tahsili yapması ve kendisinin gizli ortağı olduğu iddiaları üzerine de şu cevabı verdi: "Mustafa Akkaya ortağım değil, sekreterim. İşlerimin yoğunluğundan dolayı senetleri ciro ettim ve ondan tahsilini istedim."

CİHAN

Yorumlar