Gümrük memurları, Suriyeli şoförlere emanet

Kilis’deki Öncüpınar Gümrük Kapısı’nda görevli memurlar, servis hizmeti olmadığı için iş çıkışında evlerine sınırdan giriş yapan Suriyelilerin araçlarıyla dönüş yapıyor. Gümrük kapısında incelemelerde bulunan Büro Memur-Sen...

Google Haberlere Abone ol
Gümrük memurları, Suriyeli şoförlere emanet

Kilis’deki Öncüpınar Gümrük Kapısı’nda görevli memurlar, servis hizmeti olmadığı için iş çıkışında evlerine sınırdan giriş yapan Suriyelilerin araçlarıyla dönüş yapıyor.

Gümrük kapısında incelemelerde bulunan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, "24 saat boyunca yoğun tempoda çalışan gümrük memurlarımız, Suriyelilere emanet edilmemeli. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bu konuya biran önce önlem almalı." dedi.

Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı, iç savaştan kaçan Suriyelilerin Türkiye’ye en fazla giriş yaptığı gümrük kapılarından birisi. Öncüpınar Gümrük Kapısı’ndan Türkiye’ye günde ortalama 2 bin Suriyeli ve 350 araç giriş yapıyor. Gümrük kapısında yaşanan yoğunluk nedeniyle gümrük muhafaza ve muayene memurları da haftada 40 saat çalışması gerekirken 96 saat çalışıyor. 24 saat boyunca kesintisiz bir şekilde çalışan muhafaza ve muayene memurları, iş çıkışında ise servis hizmetinden yararlanamadıkları için evlerine Türkiye’ye giriş yapan Suriyelilerin araçlarıyla dönüş yapıyor.

"BAKANLIK GEREKLİ ÖNLEMİ ALMALI"

Gümrük kapısında incelemeler yapan Yusuf Yazgan, gümrük kapısında görev yapan memurların sorunlarını dinledi. Gümrük kapısındaki personel sayısının yoğunluk karşısında yetersiz kaldığına dikkat çeken Yazgan, bu nedenle memurların çalışma şartlarının çok ağır olduğunu söyledi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na çağrıda bulanan Yazgan, "Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle sınırda bulunan tüm gümrük kapılarımızda yoğunluk misliyle artmış durumda. En fazla yoğunluğun yaşandığı gümrük kapılarından birisi Öncüpınar Gümrük Kapısı. Bu gümrük kapısından günde binlerce Suriyeli ve yüzlerce araç giriş yapıyor. Silah seslerinin yankılandığı gümrük kapısındaki yoğunluk nedeniyle de gümrükteki memurlarımız 24 saat çalışıyor, 24 saat dinleniyor. Kanuna göre haftalık çalışma saati 40 iken buradaki memurlarımız tam 96 saat çalışıyor. Bu da yetmezmiş gibi işten çıkan memurlarımız, servis hizmeti olmadığı için evlerine ülkemize giriş yapan Suriyelilerin araçlarıyla dönüş yapıyor. Gümrük çalışanlarımız Suriyelilere emanet edilmemeli. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bu konuya biran önce önlem almalı. Gümrük kapısındaki memur sayısı biran önce arttırılmalı ve memurlarımız bakanlığın ayarlayacağı servislerle evlerine dönmeli." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar