Gümrük kapısındaki yoğunluk nedeniyle ihracat işlemleri 23.00’a kadar uzatıldı

Gaziantep Ticaret Odası’nın (GTO) girişimleri neticesinde GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Öncüpınar Gümrük Kapısı’nda ihracat işlemleri saat 23.

Google Haberlere Abone ol
Gümrük kapısındaki yoğunluk nedeniyle ihracat işlemleri 23.00’a kadar uzatıldı

Gaziantep Ticaret Odası’nın (GTO) girişimleri neticesinde GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Öncüpınar Gümrük Kapısı’nda ihracat işlemleri saat 23.00’e kadar uzatıldı.

GTO Başkanı Eyüp Bartık ve nakliyecilerin GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Fikret Erol’a Öncüpınar Sınır Kapısında yaşanan yoğunluğun oluşturduğu sıkıntıların giderilmesi için yaptığı çözüm talebi cevap buldu. İhracat işlemleri saat 23.00’e kadar uzatıldı ve kapıdan geçen araç sayısı 80’den 200’e çıktı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan GTO Başkanı Eyüp Bartık, şunlara değindi: "Mart ayı başında Meclis üyemiz Sayın Mehmet Hilmi Taner ve nakliye sektörü temsilcileri ile birlikte GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Fikret Erol’u makamında ziyaret ettik. İhracat yoğunluğundan dolayı gümrük kapılarında yaşanan beklemelerin yarattığı sıkıntıları dile getirdik ve çözüm talebinde bulunduk. GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Fikret Erol ise sorunların en kısa sürede çözümü için elinden geleni yapacağı sözünü verdi. Sayın Erol bu sözünü tuttu ve yaptığı özverili çalışmalar neticesinde Öncüpınar Gümrük Kapısında ihracat işlemlerinin saat 23.00’e kadar uzatıldığı bilgisini verdi. Böylece günde ancak 80 ile 90 araç için işlem yapılabilirken artık bu sayı 200 araca çıktı."
CİHAN

Yorumlar