Gümrük ekipleri, 5 kilo 388 gram kokain ele geçirdi

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Almanya gümrük ekipleriyle ortaklaşa düzenlediği operasyonda 5 kilo 388 gram kokain ele geçirdi. Edinilen bilgiye göre, Almanya gümrük idaresinin Türkiye’ye yönelik...

Google Haberlere Abone ol
Gümrük ekipleri, 5 kilo 388 gram kokain ele geçirdi

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Almanya gümrük ekipleriyle ortaklaşa düzenlediği operasyonda 5 kilo 388 gram kokain ele geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, Almanya gümrük idaresinin Türkiye’ye yönelik uyuşturucu kaçakçılığı konusunda bilgi aktarmasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kontrollü teslimat kararı alarak Almanya gümrük idaresi ile ortak operasyona başladı. İçinde kokain olan posta gönderisinin önce Bolivya’dan Almanya Frankfurt Havalimanı’na, buradan da aktarmalı olarak İstanbul'da bir firma çalışanına gönderildiğinin anlaşılmasının ardından alıcının ifadesine başvuruldu. Alıcı verdiği ifadede postayı bir arkadaşı adına kabul ettiğini ve içeriği hakkında bir bilgisi olmadığını söylemesi üzerine asıl posta sahibi iş yerine çağrılarak postanın gerçek alıcısı olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine şahıslar gözaltına alındı. Şahıslar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Posta gönderisinin İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünde yapılan tartımında plastik poşetli ve karton ambalajlar içerisinde piyasa değeri 539 bin TL olan 5 kilo 388 gram kokain olduğu belirlendi.

CİHAN

Yorumlar