Gülten Hanım’ın rüyası gerçek oldu

İzmir'in Konak Belediyesi, ihtiyaç sahibi bir vatandaşa el uzatarak, sıcak bir yuva kurdu.

Google Haberlere Abone ol
Gülten Hanım’ın rüyası gerçek oldu

İzmir'in Konak Belediyesi, ihtiyaç sahibi bir vatandaşa el uzatarak, sıcak bir yuva kurdu. 15 yıl önce eşinden boşanan, okuma yazması ve işi olmayan, çocuklarının yanına sığamayan 56 yaşındaki Gülten Özgülmez’e kol kanat gerdi.

Selçuk Mahallesi’nde iki odalı bir ev tutan Özgülmez belediyeye başvurarak eşya yardımı istedi. Evinde hiç eşyası olmayan Özgülmez’e, ilk etapta komşularının sahip çıktığı öğrenildi. Şeker hastalığı sebebiyle gözlerinin de çok iyi görmediğini ifade eden Özgülmez, sağlık güvencesi bulunmadığı için tedavi olamıyor. 350 lira kira verdiğini ancak işi olmadığı için zorlandığını belirten Gülten Hanım, “Komşularım birlik oldu ve kiramı karşıladım. Emanet olarak televizyon, halı ve yorgan verdiler. Benim için Konak Belediyesi’nden yardım istediler. Kısa sürede gelen belediye, evimi dayayıp döşedi. Koltuk takımı, yatak, mutfak eşyası, çamaşır makinesi, fırın, halı, televizyon, ne ihtiyacım varsa getirdi. Allah onlardan razı olsun. Evim bomboştu, şimdi gerçek bir yuvam oldu. Günlerdir komşularımın verdiği halı üzerinde yatıyordum, her tarafım ağrımıştı. Günler sonra nihayet sırtım yatak görecek. Rüyada gibiyim.” dedi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise her zaman "önce insan" dediklerini belirterek, “Hayatta bir insanı mutlu etmek ve hayır duasını almaktan daha önemli ne var? Gülten Hanım’ın yüzünü güldürdüysek ne mutlu bize. Yerel yönetici olarak ben üstüme düşeni yaptım. Her şeyden önce insanlık görevi bu. Bizim için vatandaşlarımızın güven içinde, huzurla yaşamasını sağlamak, mutluluklarını görmek çok önemli. Bunu bir parça da olsa başarabiliyorsak ne mutlu bize.” şeklinde konuştu. Başkan Tartan, daha çok insana yardım edebilmek ve ihtiyaçlara cevap verebilmek için vatandaşlardan ve hayırseverlerden eşya deposu için yardım beklediklerini ifade etti. Tartan, “Ev eşyalarını değiştiren, durumu iyi vatandaşlarımız ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım etmeli. Kullanılabilir durumda olan eşyalarınızı, arayın gelip evinizden alalım. Koltuk takımı ve yatağın yanısıra özellikle televizyon, fırın, ocak, buzdolabı, çamaşır makinesi, şofben gibi eşyalara büyük ihtiyaç var. Çalışır, kullanılabilir, temiz durumda olan ev eşyalarınızı depomuza bağışlayın ki biz de ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza ulaştıralım. Unutmayın, hayat paylaşınca güzel.” dedi. Tartan, bağış için 445 10 48 numaralı telefona başvurulabileceğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar