Gülsuyu Davasında Olay Çıkınca Mahkeme Yargılamayı Durdurdu

Gülsuyu'nda, 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylara ilişkin davada olaylar çıktı, duruşma ertelendi.

Google Haberlere Abone ol
Gülsuyu Davasında Olay Çıkınca Mahkeme Yargılamayı Durdurdu

İstanbul Maltepe Gülsuyu'nda, 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve fazla fazla sayıda bireyin de yaralandığı vakalara ait davada vakalar çıktı, duruşma daha sonra belirlenecek bir tarihe ertelendi.

İFADELERİN ALINMASINA BAŞLANDI

Anadolu Adalet Sarayı'nda olan 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 22'si tutuklu yekün 24 sanık ile Hasan Ferit Gedik'in anası Nuray Gedik, babası İbrahim Gedik ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmada öğle arasından evvela örgüt önderi şekilde iddianamede ismi geçen Mesut Turhan savunma yaptı. Öğle arasından sonra iddianamede 'Allah herkese hayırlı cinayetler nasip etsin, polis-molis öldürmeyelim de, polis devletin bir adamı, devrimci öldürsek mühim değil' sözlerini sarf ettiği belirtilen örgüt yöneticisi Zafer Turan'ın ifadesinin savunmasının alınmasına geçildi.

'ONUN İÇİN Mİ HAYIRLI CİNAYETLER DİYORSUN'

Tutuklu sanık Zafer Turhan suçlamaları kabul etmediğini belirterek, 'Mahallemizde legal ve illegal sol örgütleri gündemde kalabilmek hesabına kamu nezninde haklı görünebilmek için bu çeşit iftiralarda bulundu bu vaziyet bütün Gülsuyu halkınca bilinmektedir. Gülsuyu'nda kurulmuş bir korku imparatorluğu var. Senelerce yapmış oldukları zülme bundan sonra kişiler dayanamadı. Ailemiz dışarda mağdur, biz içerde. Kamuoyu üstünde bir uyuşturucu çetesi bulunmaktadır biçiminde bir algı yaratılmıştır' dedi. Hasan Ferit Gedik'in anası ise 'Onun için mi hayırlı cinayetler diyorsun' diye reaksiyon gösterdi.

'EŞİTLİK DEVRİM GİBİ KAVRAMLARIN ARKASINA SAKLANIP...'

Sanık Zafer Turhan somut delillerle suçlamaların desteklenmediğini anlatım ederek, 'Özel yetkili mahkemelerce hazırlanmakta olan bu iddianame bulunmaz hükmündedir. Bize karşı bir iftira kampanyası var. Ben suçsuzum demiyorum. Ama bireyseldir her şey. Şimdi de bir gençliği bulunmaz etmeye çalışıyorlar. Kime buyruk vereceğim de kim dinleyecek beni? Eşitlik devrim bu şeklinde kavramların arkasına saklanıp her şeyi yapmışlardır. Terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürüyorlar. Onların avukatları bize bu salonda neler yapıyorsa düşünün mahallede bize neler yapıyorlar' diye konuştu.

SANIKTAN MÜŞTEKİ AVUKATINA ÖLÜM TEHDİDİ

Sanığın bu sözleri üstüne müşteki avukatları reaksiyon gösterdi. Sanık avukatları ise 'Yeter bundan sonra devamlı savunmayı bölüyorsunuz' diye reaksiyon gösterdi. Müşteki avukatları ile sanıklar içerisinde sözlü tyükselişma yaşandı. Bu sırada tutuklu sanıklardan Şahin Eren ayağa kalkarak müşteki avukatına, 'Güray Dağ seni öldüreceğim' dedi.

'POLİSLERE CANLI BOMBA GÖNDERİYOR, KARAKOL PATLATIYORSUNUZ'

Sanık avukatlarından bir tanesi müşteki avukatlarına, 'Siz zaten mesleği ayaklar altına aldınız, sabahtan bu güne bize katilin avukatları ellerinizde kan var' diyorsunuz. Bu söz üstüne sanıklar, avukatlarını alkış yağmuruna tuttu. Bir tutuklu sanık da müşteki avukatlarına, 'Polise taş atanları savunuyorsunuz, bombacıları savunuyorsunuz, polislere diri bomba gönderiyorsunuz. Karakol patlatıyorsunuz. Oğlunun eline silah verip Gülsuyu'na gönderenlere adisyon sor' diye bağırdı. Sanığın bu sözü de uzun zaman öteki tutuklu sanıklarca alkışlandı.

MAHKEME HEYETİ SALONU TERK ETTİ

Mahkeme Başkanı Mahir Merdun ise, 'Bu koşullarda tenkit devam edilemez. Yargılama yapılacaksa birbirimize saygı gösterelim' dedi. Müşteki avukatlarından bir tanesi de masanın üstüne çıkarak sanıklara 'Halk düşmanısınız' diye bağırdı. Bir sanık ise avukata küfretti. Karşılıklı şekilde sözlü tyükselişmaların hararetlenmesi üstüne mahkeme heyeti salonu terk etti. Terk etmeden evvela ise tutanaklara 'Taraflar içerisinde duruşma salonunda tyükselişmaların devam etmesi taraflar ve tyükselişmaların devam etmesi itibarıyla tenkit yapma olanağı kalmadığından duruşmaların daha sonra belirlenecek başka bir günde yapılmasına karar verilmiştir' cümlelerini geçirdi. Mahkeme heyeti diğer yandan duruşma salonundaki SEGBİS görüntülerinin HSYK'ya ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine hükmetti.

DURUŞMA SALONUNDA PET ŞİŞE VE ÇAKMAKLAR HAVADA UÇUŞTU

Mahkeme heyetinin duruşma salonunu terk etmesi üstüne süren sözlü tyükselişmalar sanıkların tekbir getirmesi ile iyice gerildi. Jandarma görevlileri sanıkları duruşma salonundan çıkarırken sanıklar ellerindeki pet şişeleri ve çakmakları müştekilere doğru fırlattı. Pet şişeler ve çakmakların havada uçuştuğu duruşma salonundan sanıklar tekbir getirirken çıkarıldı. Sanıkların bu sırada müştekilere yönelik el hareketi yaptıkları görüldü.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar