Gülsar: Eğitim, beşikten mezara yaşam boyu devam ediyor

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, eğitimin beşikten mezara kadar yaşam boyu devam ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Gülsar: Eğitim, beşikten mezara yaşam boyu devam ediyor

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, eğitimin beşikten mezara kadar yaşam boyu devam ettiğini söyledi. Gülsar, Halk Eğitim Merkezi müdürleri ile Havva Aslanoba Turizm Otelcilik Meslek Lisesinde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına katıldı.

Milli Eğitim faaliyetleri içerisinde Halk Eğitim Merkezlerinin önemli olduğunu ifade eden Gülsar, şunları dile getirdi: "Yediden yetmişe eğitim ilkesine göre hareket eden Halk Eğitim Merkezlerinde iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Halk Eğitim Merkezlerinin çalışmalarında rutinin dışına çıkması gerektiğini düşünüyorum. Eğitim programlarının gerçek hayatta ekonomik değeri ve geçerliliği olan iş ve mesleklere göre hazırlanmalı. Programlarda yalnızca kursiyerlerin boş zamanlarını değerlendirme değil, ekonomik değeri yüksek iş ve beceri sahibi olmalarının hedeflenmesi gerektiğine inanıyorum."

"HALK EĞİTİMİNİN ÖNEMİ ARTTI"

Yaşam boyu eğitimin önemine vurgu yapan Gülsar, şöyle devam etti: "Bilim ve teknolojideki hızlı gelişmeler, günümüz toplumunun ekonomik, kültürel, siyasal ve toplumsal yapısında değişmelere neden olmaktadır. Bireylerin bu değişmelere uyum sağlaması, değişmenin gerektirdiği bilgi, beceri ve değerleri kazanmasını zorunlu kılmaktadır. Örgün eğitim yoluyla bu değişikliklerin gerektirdiği bilgi ve beceri, bireylere ancak belli bir yaşa kadar aktarılmaktadır. Bireyin örgün eğitim sonrasındaki yaşantısında ve örgün eğitimden yararlanamayan bireylerin bu değişikliklerin gerektirdiği bilgi ve beceriyi edinebilmesi, örgün eğitim sonrası eğitimle olanaklıdır. Bu nedenle halk eğitiminin eğitim sistemi içerisindeki önemi artmıştır. Halk eğitimi etkinlikleri başlangıçta gönüllü kuruluşlar aracılığı ile yürütülürken, günümüzde devlet desteği ön plana çıkmıştır. Halk eğitimi artık toplumun büyük bölümüne hizmet verebilmektedir."

Toplantıda emekli olan Orhangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemal Çetinoğlu ve tayini çıkan Şenol Sevimli, Ahmet Çelik ve Nayim Özkan’a plaketleri verildi.
CİHAN

Yorumlar