Güllüce: Binalar deprem riski taşıyor, kentsel dönüşümü hızla teşvik edeceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 30 – 40 yıl önce teknoloji, inşaat anlayışı, ekonomik şartlardan dolayı yapılan binaların deprem riski taşıdığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Güllüce: Binalar deprem riski taşıyor, kentsel dönüşümü hızla teşvik edeceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 30 – 40 yıl önce teknoloji, inşaat anlayışı, ekonomik şartlardan dolayı yapılan binaların deprem riski taşıdığını söyledi. Güllüce, “Bu nedenle kentsel dönüşümü hızla teşvik edeceğiz. Tabi ki bazı eksikler, gedikler olacak. Şöyle olsaydı daha iyi olurdu diyebileceğimiz şeyler de olabilecek.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Esenler Havaalanı Mahallesi’nde bulunan kentsel dönüşüm alanını gezdi. Plan ve projeleri yerinde gören Güllüce, “Uzaktan bakıldığı zaman iki kelime söylüyorsunuz. Kentsel dönüşüm. Ama içine girdiğinizde bir deryaya düşmüş gibi olursunuz. Çok zor bir şeydir bu. İnsanların gönüllerini yapmak, rızasını almak, bunları projelendirmek. Bakanlıktan ve diğer kurumlardan onaylarını almak ondan sonra da bunu inşa etmek. Saatlerce sürer bu söylediklerim ben bir kaç cümleyle söyledim. Mülkiyetle ilgili insanların hassasiyetleri çok yüksektir. O yüzden bu uzlaşmayı sağlayarak 6 bin rakamı çok önemlidir. Bu başarıdan dolayı hem esenler halkını hem bu mahalleyi hem de değerli belediye başkanını kutluyorum.” dedi.

Kentsel dönüşümün yeni bir proje olduğunu kaydeden Bakan Güllüce, şöyle devam etti: “Bunlar Türkiye’de yeni başlanan bir operasyon, yeni başlanan bir işlem. Tabi ki bazı eksikler, gedikler, şöyle olsaydı daha iyi olurdu diyebileceğimiz şeyler de olabilecek. Bir nevi laboratuar oluyor burası uygulama laboratuarı. Diğer ilçe ve il belediye başkanları buradan ders çıkaracağı yanlışları doğruları daha iyi göreceği bir alan olarak düşünüyorum.”

Bundan 30 – 40 yıl önce teknoloji, ekonomi, inşaat anlayışı bilimin farklı olduğuna dikkat çeken Güllüce, “O yüzden binalarımızın konuk stokumuzun standardı çok kötüdür çok geridir. Deprem riski taşıyan binalardır. Hızla kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz. Türkiye’de yaşayan her insanımız çağdaş, modern, marka insani olan şehirlerde mahallelerde yaşasın. Bol bol yeşil alanı olsun. Parkı olsun dinlenme alanları olsun.” diye konuştu.

Havaalanı Mahallesi’nde partisinin seçim bürosunu açan Bakan Güllüce, caddede toplanan vatandaşa seslendi. herkesin farklı bir Anadolu şehrinden geldiğini ifade eden Güllüce, “Hepiniz bir yerlerden gelmişsinizdir. Bu güzelliklerden kareler çekin. Resimler çekin. Dün neydi bu gün neydi gönderin. Onlarda bunlara bakarak 30 Mart’ta inşallah o güzel elleriyle oy pusulasındaki AK Parti’nin üzerine, göbeğine göbeğine şöyle damgasını vursun. Türkiye şu hızla giden hiç ara vermeden koşan yapısından bir saniye bile durmasın. Ve 2023 hedeflerine 2071 hedeflerine hiç ara vermesin.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar