Güler: "Dost Bildiklerimiz Sırtımızdan Bıçakladı"

Mardin'e, 17 Aralık operasyonu sonrasında ilk kez gelen Mardin Milletvekili ve İçişleri eski Bakanı Muammer Güler, "Maalesef ikinci gezi vakası olarak da adlandırabilecek organize olaylar zincirinin farkındayız.

Google Haberlere Abone ol
Güler: "Dost Bildiklerimiz Sırtımızdan Bıçakladı"

"TEKRAR AKLANMIŞ OLARAK KARŞINIZDA OLACAĞIM"

İstifa etmek zorunda kaldığı 17 Aralık operasyonun ardından ilk kez seçim bölgesi olan Mardin'e gelerek hemşehrileriyle buluşan İçişleri eski Bakanı Güler, partisinin aday tanıtım toplantısında konuştu. Partililerin, "Dik dur eğilme Mardin seninle" sloganları arasında konuşmaya başlayan Güler, 17 Aralık'ta ilk algı operasyonu ile bir psikolojik harekatla siyasetin yeniden dizayn edilmeye çalışıldığını ifade ederek, "Bende bunların içindeyim, muhataplar içinde oldum. Allah'a şükür 40 yıl devlet hizmetinde bulanarak sizlerin karşısına geldim. Kanunsuz hiçbir iş içinde olmadığımı buradan alnım açık başım dik olarak sizlere ifade ediyorum. Her türlü hesabı her yerde vermeye hazır olduğumu söylüyorum. Şahsıma, aileme, meslek çevreme 40 yıldır hizmet ettiğim yerlerin güzel insanlarına partime ve hemşehrilerime karşı sorumluluğum gereği olarak ta hesabı vereceğim. Bu hesabı vermeden de siyasete devam etmeyeceğim.Allah'ın izniyle de tekrara aklanmış olarak karşınıza çıkacağız. Ama 2015 yılına kadar da yanınızdayız. Canımla kanımla bu mücadelenin içindeyim. Evet bu hesabı vereceğim. Bu hesabı vermeden de siyasetli ilgili hiçbir talepte bulunmayacağız. Ama, vereceğimiz hesap anayasaya kanunlara uygun soruşturma usullerine uygun, sahte deliller ile üretilerek oluşturulmuş operasyonlarla değil. Hukuka uygun dosyalar ile kanuna uygun deliller ile mücehhez bir dosya karşısında bu hesabı vereceğiz. Elbette biz bu işin ne olduğunu işin altına ne olduğunu, filmin içinde filmin olduğunu biliyoruz. Ben kendi hesabımı veririm. Onun hesabını vermekte aciz değilim"dedi.

"MÜCADELEMİZ, HİZMET ADINA SİYASETİ DİZAYN ETMEYE ÇALIŞINLARLADIR"

İçişleri eski Bakanı Muammer Güler, Türkiye'nin güçlendiği ve ayağa kalktığı zamanda hemen oyunların oynanmaya çalışıldığını ve özellikle çözüm sürecinin bölgede çok önemli şeyleri değiştirdiğini söyledi. 1 tek şehidin olmadığı 11 aylık bir İçişleri Bakanlığı yaşadıklarını, ne zaman bu ülke tuzaklarla karşılaşsa bunun yolunu bulduklarını da ifade eden Muammer Güler, "Çıkış yolu 30 Mart. Yıllar boyu kangren haline gelmiş memleket sorunlarını teker teker çözüldüğü ve çözüm iradesinin gösterildiği bir dönemde yeni bir kaos isteniyor" dedi. Hizmet camiasının tabanını ötekileştirmeyeceklerini de ifade eden Güler, "Cemaat adına siyasi faaliyetlerde bulunmak, siyasi partilerle pazarlık içine girmek, devlet içinde kadrolaşmak, iktidara ortak olamaya çalışmak gibi faaliyetlerin tamamı iman ve kuran hizmetine tam bir tezat teşkil ediyor. Bunu Allah'a şükür bütün STK'larımız ortak beyanları ile bunu belirttiler. Hizmet camiasının tabanındaki kardeşlerimizin hepsi bizimle aynı davaya gönül veren insanlardı. Biz hepsini aynı kefeye koymuyoruz. O insanlar bizim kardeşlerimiz. Biz kimseyi ötekileştirmiyoruz. Ama hizmet adına siyaseti dizayn etmeye çalışanlar başka hesaplar içinde olanlar la bizim mücadelemiz. Bu konuda hepinizi hassas olmaya duyarlı olmaya devam ediyorum "dedi. 

"İKİNCİ GEZİ VAKASI OLARAK ADLANDIRABİLİRİZ"

Eski Bakan Güler, meşru olmayan bir yolla amacına ulaşmaya çalışanların bunun karşılığını göreceklerini de ifade ederek, "Maalesef ikinci gezi vakası olarak da adlandırabilecek organize olaylar zincirinin farkındayız. 'Şimdi imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz' diyenleri hayal kırıklığına uğratmak için birlik ve beraberliğimizi büyütmeğe duygularımızın ve aklımızın perdelemesine fırsat vermemeye ve hepimiz için duayı öne çıkarmaya davet ediyoruz. Bu büyük oyunu hepiniz gördünüz. Seçimlere çok az süre kala gerçekleştirilecek kaset ses kaydı ve yolsuzluk operasyonu ve buna benzer her türlü operasyonun bu oyunun bir parçası olarak sürdürülmeye devam edilecek. Ancak millet bu oyuna gelmeyecek"diye konuştu.

"BU OPERASYON, DOST BİLDİKLERİMİZİN SIRTIMIZDAN HANÇERLEMESİDİR"

AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ise, geçen yıl siyaseti dizayn adına yapılan operasyonların halkın sağduyusu sayesinde boşa çıktığını ifade ederek "Son olarak 17 Aralık operasyonu yapıldı. Bu operasyon dost bildiklerimizin sizi sırtınızdan hançerlenmesi operasyonuydu. Bunun lami cimi yok. Çok net, çok açık olmamız lazım. Biraz burada biraz şurada olmanın zamanı değil. Bu darbe Türkiye'ye ağır bir darbeydi. Ama, Mardin'e iki ağır darbeydi. Mardin'de hizmetin rüzgarını kestiler. Ben kendi adıma hakkımı helal etmiyorum"dedi.

Konuşmaların ardından 10 ilçe başkan adayı ile Mardin Büyük Şehir belediye başkan adayı tanıtıldı.

Yorumlar