Güler: Bir bakan hakkında cumhuriyet savcısının soruşturmaya yetkisi yok

İçişleri eski bakanı Muammer Güler, “Bir bakan şüpheli olarak addedilemez. Bir bakan hakkında cumhuriyet savcısı soruşturma yapmaya yetkili değildir. Benim veremeyeceğim hiçbir hesap yoktur” iddiasında bulundu. TBMM Genel Kurulu, eski bakanlar...

Google Haberlere Abone ol
Güler: Bir bakan hakkında cumhuriyet savcısının soruşturmaya yetkisi yok

İçişleri eski bakanı Muammer Güler, “Bir bakan şüpheli olarak addedilemez. Bir bakan hakkında cumhuriyet savcısı soruşturma yapmaya yetkili değildir. Benim veremeyeceğim hiçbir hesap yoktur” iddiasında bulundu.

TBMM Genel Kurulu, eski bakanlar Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler’le ilgili olduğu iddia edilen rüşvet, irtikap, görevi kötüye kullanma suçlarına ilişkin fezlekeler uyarınca soruşturma komisyonu açılıp açılmaması için toplandı.

“VEREMEYECEĞİM HESAP YOK”

Konuya ilişkin söz alan Muammer Güler, "Bu soruşturmada bir bakan şüpheli olarak addedilmiş hakkında 8,5 ay soruşturma yapılmıştır. Bir bakan şüpheli olarak addedilemez. Bir bakan hakkında cumhuriyet savcısı, soruşturma yapmaya yetkili değildir. Benim veremeyeceğim hiçbir hesap yoktur. Bu soruşturma, başlangıcından operasyona kadar maddi delillerden çok itibarsızlaştırmaya yönelik bir soruşturmadır. Önceden kurgulanan bir senaryonun sahneye konulmasından ibarettir. Şahsımla ve hükümetimizle ilgili olumsuz bir algı yaratmaktır" dedi.

“MASUMİYET KARİNESİ YOK SAYILDI”

Operasyonun gizli olmadığını, planlanarak yapıldığını öne süren Güler, "Operasyondan önce bütün gizlilik kuralları çiğnenerek bazı basın kuruluşlarına servis yapılmıştır. Tüm dosya bilgileri sızdırılarak evrensel nitelikteki masumiyet karinesi yok sayılmıştır. Bu operasyon gizli değil. Soruşturmanın belli bir süre beklenerek yapılması da manidardır" diye konuştu.

Güler, "Oğlumun ve diğer şüphelilerin ifadesi dahi alınmadan mali şube müdürü görevden ayrılanlar soruşturmadan 1 gün sonra tam 309 sayfalık bir dosya hazırlanıyor ve imzalatılmak isteniyor. Bu operasyonu yapanlar kendilerini hakim ve hatta TBMM'nin yerine koyarak kesin bir biçimde suç nitelemesi yapmışlardır" şeklinde konuştu.

17 ARALIK’TA YAPILDIĞI İDDİA EDİLEN TELEFON GÖRÜŞMESİ

Telefon görüşmeleri iddialarına da değinen Güler, "17 Aralık'ta oğlumla yaptığım iddia edilen telefon görüşmesi, maalesef konuşma yaptığım telefon ile arama sırasında orada bulunan avukatın konuşmaları yok. Bu çok hazin bir şeydir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ile kendi telefonumdan ve sayın Çolakkadı'nın cep telefonundan yaptığım konuşma dahi basına sızdırılmıştır. Hangi yetki ile dinlenip basına sızdırılıyor. Ben hukuken elde edilmiş olmasına değil içeriğine bakarım demek hukuku katletmektir. Gayri meşru dinlemelere meşruiyet kazandırmaktır" ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar