Gülen'den "banka kullanmayın" talimatı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik 7 ayrı ana soruşturma kapsamında Ankara merkezli düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüpheli sayısı 13'e yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Gülen'den "banka kullanmayın" talimatı

Soruşturmayı derinleştiren ve şüpheli ifadelerinden yola çıkan polis, FETÖ/PDY lideri Fetullah Gülen'in 17-25 Aralık operasyonları sonrası örgüt mensuplarına "bağış" ve "himmet" adı altında toplanan paraların kayıt altına alınmadan yurt dışına çıkartılması talimatını verdiğini tespit etti.

Gözaltına alınan ve öğretmen maaşına rağmen yüklü miktarda para transferi yaptığı belirlenen bir şüphelinin ifadesinde "parayı araba alım satımında kazandığını" iddia ettiği öğrenildi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Malî Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifade alma işlemleri devam eden şüphelilerin, kendilerine itham edilen suçlamaları kabul etmedikleri belirtilirken, birbirlerini tanımadıklarını söyleyen şüphelilerin telefon tespitleri olduğunun belirtilmesi üzerine "birkaç kez görüştüklerini" söyledikleri kaydedildi.

Yaklaşık 600 bin lira para transferi yapan bir şüphelinin, "öğretmen maaşıyla bu parayı nasıl temin ettiğini" soran görevlilere verdiği cevap dikkati çekti. Şüphelinin, parayı "araba alım satımından" kazandığını öne sürdüğü öğrenilirken, FETÖ/PDY ile doğrudan bir bağı tespit edilemeyen ve bir şirkette çalışan F.D'nin ise futbolcuların sohbet toplantısına katılmalarından tiyatro gösterilerine kadar birçok etkinliği organize ettiği ve tiyatro oyuncularının paralarını ödediği belirlendi.

Emniyetteki işlemleri süren şüphelilerin yarın adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor

Gülen'den talimat

Öte yandan, soruşturmayı derinleştirerek çalışmalarına devam eden malî polis, şüpheli ifadelerinden, Fetullah Gülen'in, 17-25 Aralık soruşturmalarından sonra örgüt üyelerine bir talimat gönderdiği bilgisine de ulaştı.

Gülen'in, örgüt üyelerinden "himmet" ve "bağış" altında toplanan paraları kesinlikle banka üzerinden göndermemelerini istediği, paraların kuryeler ile "çantada" yurt dışına çıkartılması talimatını verdiği belirlendi.

Ayrıca özellikle "Bank Asya'da örgüt ile doğrudan bağı olmayan kişiler adına geçmişte birçok hesabın açıldığı, paraların bu hesaplar üzerinden yurtdışına gönderildiği" yönünde bilgiler olduğu, konunun detaylı bir şekilde araştırıldığı kaydedildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik 7 ayrı ana soruşturma kapsamında 22 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, hakkında gözaltı kararı bulunan 120 kişiden 89'u yakalanmıştı. Gözaltına alınanlar arasında iş adamı, öğretmen, öğretim görevlisi, vakıf ve dernek başkanları ile eski emniyet müdürleri ve örgütün sözde il sorumluları (il imamları) da bulunuyor. Örgüt elemanlarının ev toplantılarında topladıkları bağışların ve himmet paralarının nerelere gönderildiğinin araştırılması sonucunda bu şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildiği belirtilmişti.

Yorumlar