Gülen Koleji'nde matematik olimpiyatları düzenlendi

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Gülen Koleji’nin geleneksel hale getirdiği Matematik Olimpiyatları'nın 6.

Google Haberlere Abone ol
Gülen Koleji'nde matematik olimpiyatları düzenlendi

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Gülen Koleji’nin geleneksel hale getirdiği Matematik Olimpiyatları'nın 6.sı gerçekleştirildi. Yarışlara İskenderun merkezde bulunan 15 ortaokuldan öğrenciler katıldı.

Yarışmada 6 ve 7. sınıflar farklı sorularla yarıştılar. Soru ve sınav altyapısının bütün çalışmalarına öncülük yapan Gülen Koleji Matematik Zümre Başkanı Yusuf Kaynarpınar, “Bu günkü tablonun güzelliği bütün yorgunluklarımıza unutturdu. Hedef matematik sevgisini pekiştirmek. Matematik bütün bilimlerin anasıdır deniliyor. Çocukların bu yönde teşviki, burada ödül alarak kendilerine güven kazanmaları onların gelecekleri adına çok önemli diye düşünüyoruz. Bütün arkadaşlara ve öğrencilerinin yarışmaya katılımı konusunda ön açan, onların hazırlanarak gelmelerini sağlayan bütün meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Sınav sonunda 6. sınıf seviyesinde 20, 7. sınıflarda ise 30 öğrenci para, madalya ve başarı belgesi ile ödüllendirildi. 8 öğretmen ve okulların çeşitli ödüller aldıkları yarışmada altın madalya alan öğrencilerin farklı okullardan çıkması sevindirdi. 6. sınıflarda: Namık Kemal Ortaokulu’ndan 2, Demirçelik Ortaokulu’ndan ise 1 öğrenci altın madalya aldı. 7. sınıflarda ise madalyalar farklı okulları gitti; Demirçelik, Doktor Gani Bahadırlı, Denizciler Gübre Fabrikaları, İnönü ve Yunus Emre ortaokulu öğrencileri altın madalya aldı.
CİHAN

Yorumlar