Gülen'in iadesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker: "Amerika Birleşik Devletleri'ne de bu Fetoş zarar verecek. Onlara da zarar verecek. Bunlar, okullarının olduğu bütün ülkelere potansiyel tehlike ve potansiyel zarardır çünkü bu münafıktır"

Google Haberlere Abone ol
Gülen'in iadesi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Amerika Birleşik Devletleri'ne de bu Fetoş zarar verecek. Onlara da zarar verecek. Bunlar, okullarının olduğu bütün ülkelere potansiyel tehlike ve potansiyel zarardır çünkü bu münafıktır." dedi.

Eker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki konutunun önünde devam eden demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara hitap etti.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi cesaret ve şecaatiyle dünya demokrasi ve özgürlük tarihine altın sayfa ekleyen milletin mensubu olduğu için Allah'a şükrettiğini belirten Eker, şöyle devam etti:

"O gece, ihanet gecesiydi. O gece, Türkiye düşmanlarının, Türkiye Cumhuriyeti'ni milleti ve ülkesiyle çökertmeye çalıştığı uzun ve karanlık bir geceydi ama o gece siz inançla, sabırla, imanla ve inatla ona karşı durdunuz. Değerli kardeşlerim, sizin şanlı direnişinizle, mücadelenizle milletin düşmanları püskürtüldü. O karanlık geceyi planlayan FETÖ, Fetöşistler, Türkiye'nin bir Suriye'ye dönüşmesini, bir Irak'a dönüşmesini, bir Libya'ya dönüşmesini arzu ettiler ama onların hesabı, onların tuzağı Allah tarafından bozuldu çünkü bu asil millet, asaletiyle, cesaretiyle ve şecaatiyle bunu engelledi."

"Bu hain çete Türkiye'den ne istiyor?" diyen Eker, Türkiye Müslümanların umudu olduğu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ortadoğu, Asya, Afrika, Balkanlar ve Kafkasların umudu olduğu için Türkiye'yi çökertmek istediklerini vurguladı.

Darbecilerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hain bir suikast girişiminde bulunduğunu, savaş uçaklarıyla milletin kalbi TBMM'yi bombaladığını hatırlatan Eker, şunları söyledi:

"Biz bunlara karşı 15 Temmuz'da millet olarak hep beraber nasıl durduysak, bugün bunları devlette yerleştikleri ve yuvalandıkları yerlerden temizleyecek ve Allah'ın izniyle bir daha Türkiye'ye, Müslümanlara ve Müslümanlığa zarar veremeyecekleri bir hale getireceğiz. Sizin desteğiniz, sizin sevginiz, sizin duanız bizimle olduğu sürece Allah'ın izniyle biz bütün tuzakları bozacak, bütün ifsat mekanizmalarını boşa çıkaracağız."

Fetullah Gülen'in iadesi

Eker, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Amerika'dan istendiğini hatırlatarak şöyle konuştu:
"Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin hakkını ve hukukunu, Türk milletinin hakkını ve hukukunu Allah'ın izniyle koruyacak, bu uğurda her türlü mücadeleyi vereceğiz. Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, gerekli teşebbüste bulundu. Başkan Obama ile görüştü. Sayın Başbakanımız Binali Bey, Başkan Yardımcısı Biden ile görüştü ve her türlü gerekli teşebbüs yapıldı. Dosya ise dosya, belge ise belge, kanıt ise kanıt. Biz diyoruz ki Amerika Birleşik Devletleri'ne de bu Fetoş zarar verecek. Onlara da zarar verecek. Bunlar, okullarının olduğu bütün ülkelere potansiyel tehlike ve potansiyel zarardır. Çünkü bu münafıktır. Münafıktan yardım olmaz, münafıktan ancak ve ancak zarar olur. Bütün bu ülkeleri biz dostça uyarıyoruz. Kardeşçe uyarıyoruz."

"20 sene önce eğer bunların okullarının birer fitne yuvası, birer terörist fidanlığı olduğunu, biz toplumca farkedip tedbirlerini 20 sene önce alsaydık bugün Türkiye bu acıları yaşamayacaktı" diyen Eker, şunları kaydetti:

"FETÖ'nün okulları hangi ülkede varsa bunların hepsini ikaz ediyoruz. Bugünden tezi yok tedbirlerini alsınlar, bu okulları kapatsınlar çünkü bu okulların her birisi birer örgüt fidanlığıdır. Neden, niye böyle söylüyorum? Kardeşlerim Müslümanlıkta hırsızlık var mı? Bu adamlar çalınmış sorularla, hırsızlıkla, çaldıkları sorularla çocukları alıyorlar, askeri okullara, polis okullarına yerleştiriyorlar. Okula yerleştirdikten sonra da şantaj yapıyorlar. Onları böylece suç örgütünün, suç ortağı haline getiriyorlar. Bir daha onların emrinden dışarı çıkamayacak hale getiriyorlar ve onları geleceğe dönük birer mücrim olarak, birer örgüt üyesi olarak yerleştiriyorlar. Ekmeğini yediğin devlete, bu ülkenin masum insanına, sana teslim edilmiş olan o silahları, o bombaları, o uçakları, o helikopterleri nasıl kullanırsın? Bu suç örgütünün unsurları Allah'ın izniyle temizlenecek, gerekli cezaları verilecek, Türk adaletine teslim edilecek ve Türkiye, Allah'ın izniyle birlik ve beraberlik içerisinde Cumhurbaşkanımız Başkomutanımızın çizdiği istikamette yeni eserlerle, yeni ekonomik kalkınma hamleleriyle yoluna devam edecek. Türkiye'nin büyümesi, Türkiye'nin güçlenmesi bütün mazlum coğrafyanın umudu oluyor."

Yorumlar