Gülen'in 1965'te kaldığı evde arama yapılıyor

FETÖ'nün elebaşı Gülen'in 1965'te kaldığı ve toplantılar düzenlendiği evde arama başlatıldı

Google Haberlere Abone ol
Gülen'in 1965'te kaldığı evde arama yapılıyor
Kırklareli'nde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in 1965 yılında kaldığı ve toplantılar düzenlendiği evde arama başlatıldı.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Gülen'in Hızırbey Camisi'nde vaiz olarak görev yaptığı dönemde kaldığı Kocahıdır Mahallesi Paşa Çeşme Yan Sokağı'ndaki iki katlı eve geldi.

Polis, 14 metrekarelik evin kapısını çilingir yardımıyla açarak arama başlattı.

Bu arada, Gülen'in görev yaptığı kentte bir süre Kırklar Cami lojmanlarında kaldığı ve ardından konaklamak ve toplantılar düzenlemek için bu evi kiraladığı öğrenildi.

Gülen'in, "bülbül yuvası" adını verdiği evde yaklaşık 8 ay kaldığı ve tayininin çıkmasının ardından evi FETÖ üyesi ve il imamı olduğu iddia edilen Ş.B. ile yardımcısı A.T'ye teslim ettiği, toplantıların devam etmesi için de talimat verdiği belirtildi.

- Eş zamanlı operasyon

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Ş.B, A.T, H.A, M.A, A.Ö, S.K, N.T, H.A, B.K, H.O, İ.T, E.Y, M.K, M.A.F, H.K, İ.G, N.Ö.E, H.T, S.E, A.B, Ö.E, Z.Ö, M.K, M.A.S, İ.B.D, Y.D, Y.S, Ö.E, A.Ç, Ş.C, İ.Y, C.Ö, İ.S, N.U, N.A. ve H.H. hakkında gözaltı kararı çıkarılmış ve sabah saatlerinde Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, İstanbul ve Kocaeli'nde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 36 şüpheliden 20'si yakalanmıştı.

Ekipler, 16 kişinin yakalanması için de çalışma yapıyor.
 

Yorumlar