Gül'den Eğitimde Kalite Uyarısı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bina kaliteleri iyi olmasa bile eğitim iyi olursa ona rıza gösteririz ama binalar iyiyse ve eğitim kalitesi iyi olmazsa buna rıza göstermeyiz.

Google Haberlere Abone ol
Gül'den Eğitimde Kalite Uyarısı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bina kaliteleri iyi olmasa bile eğitim iyi olursa ona rıza gösteririz ama binalar iyiyse ve eğitim kalitesi iyi olmazsa buna rıza göstermeyiz." dedi.

Gül, Kilis İl Jandarma Komutanlığı'na yaptığı ziyaretin ardından 7 Aralık Üniversitesi'ne geçti. Burada üniversite öğrencileri tarafından coşkuyla karşılanan Gül, kendisine gösterilen ilgiyi karşılıksız bırakmadı. Başörtülü öğrenciler de artık üniversitede özgürce okuduklarını anlatan pankartlar açtı. Daha sonra Rektörlük makamına geçen Gül, burada Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç'ten üniversitede yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı.

Burada kısa bir konuşma yapan Gül, üniversitelerin şehirlere yaptığı katkıdan bahsetti. Öğretim üyelerinin de bulundukları şehre faydalı olmaları ve daha yukarılara taşıması gerektiğinin altını çizen Gül, "Üniversitenin şehrin günlük işleri ile siyaseti ile bütünleşmesi durumunda taşralaşacaktır. Ama tam tersi de olursa şehre en büyük hizmeti yapmış olur." diye konuştu.

Her öğrenciye kendi işini kuracak, ulusal bütün üniversite mezunlarının girdiği sınavlarda başarı gösterebilecek eğitimi mutlaka vermek gerektiğini kaydeden Gül, öğretim üyelerine de seslenerek, "Bina kaliteleri iyi olmasa bile eğitim iyi olursa ona rıza gösteririz ama binalar iyiyse ve eğitim kalitesi iyi olmazsa buna rıza göstermeyiz." ifadelerini kullandı.

Gül'e Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de eşlik etti.

Yorumlar