Gül'den, cumhurbaşkanlığı seçimi için net cevap: Aday değilim

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili net konuştu. Aday olmayacağını ifade eden Gül, bu konuyu yerel seçim öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, 88. Gazi...

Google Haberlere Abone ol
Gül'den, cumhurbaşkanlığı seçimi için net cevap: Aday değilim

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili net konuştu. Aday olmayacağını ifade eden Gül, bu konuyu yerel seçim öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, 88. Gazi Koşusu’nu izledi. Koşuyu Blaze To Win adlı atıyla Halis Karataş kazandı. Gül, yarışı kazanan atın sahibi ve jokeye ödüllerini verdi. Gül, basın mensuplarının sorularını da cevapladı. Çok heyecan verici bir koşu olduğunu ifade eden Gül, “Tebrik ediyorum, tekrar hem atın sahibini hem jokeyi. Çok büyük bir ilgi vardı, çok heyecan verdi. 1927’den beri kesintisiz devam ediyor olması, olağanüstü bir koşu, hepimiz büyük bir heyecanla takip ettik.” dedi.

Gündeme ilişkin soruları da cevaplayan Gül, cumhurbaşkanlığı adaylığı için net konuştu. “Başbakan ile görüşeceksiniz. Süreç ne olacak? Cumhurbaşkanlığına devam edecek mi Abdullah Gül? Yoksa başbakanlık için de adınız geçiyor. Bir tüyo alalım.” sorusu üzerine Gül, “Ben aday olmayacağım. Bunu, aslında 30 Mart mahalli seçimlerinden önce de konuşmuştuk, Tayyip Bey ile aramızda. Kendisine de söylemiştim. Dolayısıyla aday olmayacağım. 28 Ağustos’ta görev sürem bitiyor.” diye konuştu.

Başbakanlık için adının geçtiği hatırlatılan Gül, “Onlar, sonra kendi aramızda konuşacağımız şeyler.” cevabını verdi. “Başbakan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı?” ile ilgili soruya ise Gül, “Ben bu kadar söylemiş olayım. Onları artık önümüzde göreceğiz.” dedi. Bu akşam Erdoğan ile yapacakları görüşme hatırlatılan Gül, “İstişare edeceğiz.” cevabını verdi. Başbakanlık için teklif gelirse tavrının ne olacağı sorusuna da Gül, yine, “Sonra görüşeceğimiz konular.” şeklinde cevap verdi.

CİHAN

Yorumlar