Gülben Ergen: Önce iyi insan olmak için ana okulları yaptırıyoruz

Dernek başkanlığını sanatçı Gülben Ergen'in yaptığı Çocuklar Gülsün Diye Derneği 22. anaokulunu Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda açtı. Okulun açılışına onur konuğu dernek başkanı Gülben Ergen...

Google Haberlere Abone ol
Gülben Ergen: Önce iyi insan olmak için ana okulları yaptırıyoruz

Dernek başkanlığını sanatçı Gülben Ergen'in yaptığı Çocuklar Gülsün Diye Derneği 22. anaokulunu Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda açtı. Okulun açılışına onur konuğu dernek başkanı Gülben Ergen ve oğulları Güney, Atlas ve Ares oldu.

Hayırsever Meltem Bulut, Çocuklar Gülsün Diye Derneği adına annesi ve babası Muazzez-Abbas Tanrıverdi çifti adına yaptırdığı anaokulunun açılışını Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Keklik, Okul Müdürü Salih Şen Özyürek ve sanatçı Gülben Ergen yaptı. Ünlü sanatçı Ergen, okul açılışında yaptığı konuşmada, derneklerinin Manavgatla birlikte bugüne kadar 22 anaokulu açtıklarını söyledi.

İlk defa üç oğlu ile birlikte anaokulu açma şerefine Manavgat'ta nail olduklarını anlatan Ergen, 23'ncü okullarını önümüzdeki günlerde Soma'da açacaklarını kaydetti. Okulun yapılmasında emeği geçen hayırsever Meltem Bulut'a can-ı gönülden teşekkür borçlu olduklarını anlatan Ergen, anne ve baba adına okul yaptırmanın da güzel bir duygu olduğunu ifade etti.

Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda engellilerin de eğitim ve öğretim gördüğünü hatırlatan Ergen, Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin okul açmada temel ilkesinin 'Önce İyi İnsan Olmak' olduğunu kaydetti. Okulları annelere emanet edilmesi gerektiğinin altını çizen Ergen, "Hiç bir annenin, anneye sınıf üstünlüğü yoktur. Yine aynı şekilde öğrencinin öğrenciye de üstünlüğü yoktur. Hepinizi en kalbi duygularla selamlıyorum. Yanı başımızda engelli çocukları okulu var. Aslında en engelli olan, biz engelsizmiş gibi görünenlerin; engellilerle aramızda ayrım yaptığımızdan en engelli olan biziz. Okullarımızı annelerimize emanet ediyorum. Temel ilkemiz herşeyden önce ne olursak olalım 'önce iyi insan olmak' olmadır." diye konuştu.

ANTALYA'DA OKULLARIN YÜZDE 60'NI HAYIRSEVERLER YAPTIRIYOR

Vali Yardımcısı Turan Eren de yaptığı konuşmada, okul öncesi eğitimin öğrencilerin, kendilerini sosyal hayata intibak göstermesinde ve kendilerini ifade etmede çok önemli olduğunu söyledi. Okul öncesi eğitimin Türkiye'de yaygınlaşmaya başladığını belirten Eren, okul öncesi okullaşma oranın bakımından Antalya'nın en başarılı il olduğunu kaydetti. Manavgat'ta eskiden cezaevi olan yeri okul öncesi eğitime kazandırılmasını sevindirici olduğunu anlatan Eren, Antalya'da okulların yüzde 60'nı hayırseverlerin, yüzde 40'nında devlet desteğiyle yaptırıldığını söyledi.

Turan tören öncesi eğitim ve öğretime verdiği destek için Gülben Ergen ile okulu yaptıran Meltem Bulut'a plaket takdim etti. Okulun yaptıran Bulut'un okulunun toplam maliyetinin 200 bin lira olduğunu kaydetti. Plaket takdimi sonrası anaokulunun açılışı yapıldı. CİHAN

Yorumlar