Gülağaç ilçesine sosyal güvenlik merkezi açıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Gülağaç ilçesindeki Sosyal Güvenlik Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Gülağaç ilçesine sosyal güvenlik merkezi açıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Gülağaç ilçesindeki Sosyal Güvenlik Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Merkezin açılış törenine SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Aksaray Vali Yardımcısı Tolga Polat, Aksaray Jandarma Komutan Vekili Yarbay Hakan Eşikgen, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Gülağaç Kaymakamı Yavuz Aslan, Gülağaç Belediye Başkanı Faruk Teymen, SGK Karaman, Konya, Niğde, Nevşehir Aksaray il müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Vali Yardımcısı Tolga Polat açılış töreninde yaptığı konuşmada, çağdaş yönetim sistemlerinde hizmetlerin vatandaş odaklı sunulmasının çok önemli bir ilke olduğunu söyledi. Gülağaç Sosyal Güvenlik Merkezi'nin açılması ile Gülağaç, Güzelyurt ilçeleri ve bölgenin tescil işlemleri, genel sağlık gibi hizmetlerini yerinde karşılayabileceklerini ifade eden Polat, "Bu hizmetin yerine getirilmesinde SGK teşkilatı ve ilçe belediyemizin önemli emekleri olmuştur. Hizmetin amacına ulaşmasını diliyor merkezin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.

SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ise Sosyal Güvenlik Kurumu olarak açılması planlanan toplam 583 merkez müdürlüğünden 475’ncisinin Gülağaç olduğunu belirterek, Gülağaç Belediyesi tarafından 25 yıllığına bedelsiz tahsis edilen eski polis merkezi binasının Sosyal Güvenlik Merkezi olarak bölgede vatandaşların hizmet vereceğini söyledi. 2006 yılında gerçekleştirilen Sosyal Güvenlik Reformu süreci ile merkez ve taşra teşkilatlarının hizmet ve çalışmalarında vatandaş memnuniyetini artırıcı bir anlayışla çalıştığını ifade eden İlhan, geçen gün daha kaliteli daha adil, kolay erişilebilir ve sürdürülebilir hizmet sunma yolundaki motivasyonlarının arttığını söyledi.

Üç ayrı kurum ile üç ayrı kanunla hizmet veren bir yapının terk edilerek tek çatı altında hizmet veren ve teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanan 76 milyona en iyi şekilde hizmet veren bir kurum haline geldiklerini belirten İlhan sözlerine şöyle devam etti: ''Reform sürecinde yaptığımız çalışmalara bakarsak öncelikle yapılan yeni düzenlemelerle emeklilerimize bütçeden daha fazla pay verilmiş ve yapılan ödemelerin gayri safi yurt içi hasılaya oranı 2008 yılında yüzde 6, 2 iken 2012 yılında yüzde 7, 6 ya yükselmiştir. Daha önce 6 ayı geçen sürelerde aylık bağlarken bugün artık 20 günün altında ki sürelerde vatandaşlarımıza aylık bağlayabilmekteyiz. Hedefimiz bunu 1 güne indirebilmek bunun için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Artık sadece TC kimlik numarası ile hak sahiplerinin aylık alabilmeleri imkanı getirilmiştir."

Sağlık alanında da önemli adımlar atıldığını ifade eden İlhan, şu bilgileri verdi: ''Reformla birlikte yeşil kart sahibi 9 milyon 416 bin vatandaşımız ve hiçbir güvencesi olmayan 1 milyon 700 bin kişi 2012 yılının başından bu yana genel sağlık sigortası kapsamına alındı. Ayrıca gerçekleştirdiğimiz sağlık provizyon sistemi ile vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden otomatik bir şekilde yararlanmasını mümkün hale getirebildik. Artık her vatandaşımız istediği hastaneye erişim hakkına sahip. Kurumuzun son yıllardaki çalışmalarına baktığımızda 2012 yılında 142 milyar 929 milyon TL olan SGK toplam gelirimiz 2013 yılında yüzde 14’lük bir artış göstermiştir. Bu artışla beraber 163 milyarlık bir gelire sahip olmuştur. Toplam gelirin artış göstermesinde özellikle prim gelirlerindeki artışlar son derece önemli olmuştur. 2012 yılına göre yüzde 19,5 2103 yılına göre yüzde 3,2 ile prim gelirlerinin artmış olduğunu görüyoruz. Ekonomik ve istihdam teşviklerine ek olarak kayıt dışı istihdamın önlenmesi yönelik de çok önemli çalışmalar yapıldı. 2013 Ekim ayı itibariyle 10 ayda toplam 481 bin kişi artırarak 18 milyon kişi sigortalı sayısına ulaşılmıştır." CİHAN

Yorumlar