Gülaçar, projelerini anlattı

AK Parti Van Büyükşehir Belediye başkan adayı Osman Nuri Gülaçar başkan seçilmesi halinde gerçekleştirmeyi planladığı projelerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Gülaçar, projelerini anlattı

AK Parti Van Büyükşehir Belediye başkan adayı Osman Nuri Gülaçar başkan seçilmesi halinde gerçekleştirmeyi planladığı projelerini açıkladı.

Bir otelde düzenlenen programda AK Parti Van Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Osman Nuri Gülaçar çözüm sürecinin bütün yatırımların anahtarı konumunda olduğunu belirtti. Gülaçar, “Çözüm sürecinin mimarı Sayın Başbakanımıza halkımız adına teşekkürlerimi arz ediyorum. Barış ve kardeşlik süreci ile yeni bir döneme girdik. Yeni dönemde yeni bir belediyecilik anlayışı olmalı. İdeolojik değil, hizmet odaklı, insanı merkeze koyan bir belediyecilik anlayışı geldi. Projelerimizi hazırlarken ak belediyecilik hizmetinin mimarı, depremde de yanımızda olan, Van’a sevdalı bir Başbakan, büyük usta Sayın Başbakanımızın izinden gidiyoruz.” dedi.

‘Van’a Gelecek’ sloganıyla kazanmaların halinde yapacakları hizmetlerin projelerini açıklayan Gülaçar, şunları söyledi: "Marka şehirlerin marka projeleri olmalıdır. Stadyum, bilim merkezi, yeni otogar, modern sebze ve meyve hali, yeni hayvan pazarı projelerimiz var. Halkımız her şeyin en iyisini hak ediyor diyoruz. Kentsel dönüşüm projeleri ile daha modern şehir, 5 yıldızlı halk plajları, itfaiye araçları ile gücümüze güç katacağız. Kent mobilyaları, taksi durakları, ulaşımın kilitlerini bir bir açacağız. Yeni caddeler, alternatif caddeler, köprülü kavşaklar, yaya üst geçitleri, park sorunlarına kalıcı çözümler için otoparklar getiriyoruz."

Van Gölü turizm master planını devreye sokacaklarını belirten Gülaçar, “Turizm stratejisi uygulamaya konulacak, göl kenarındaki kamu tesislerini halkımızın hizmetine açıyoruz. Tarım ve hayvancılık bizim bölgemizin olmazsa olmazı. Tarım ve hayvancılık daire başkanlığımız ile bütün Van’a koordineli hizmet sunacağız. Hayvancılık organize sanayi bölgesi ile hak ettiği değeri bulacak. Organik ve damlama sulama projeleri ile ilçelerimizde yeni gelir kapıları açacağız. Tarım ürünleri depolama tesisleri kuracağız. Mera ve hazine arazilerinin uygun olanlarını tespit edip köy gelişim alanı ilan edip halkımıza tahsis edeceğiz. Çevre yolu şehri kucaklayacak. Sahil yolumuzun ilk hamlesini başlatmış oluyoruz. Master plan ile ulaşımın geleceğini yeniden şekillendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, proje tanıtım toplantısına hologram teknolojisiyle katıldı. Salonda bulunanlara hitap eden Başbakan Erdoğan, “Van’daki tüm kardeşlerimizi en kalbi duygularımla İstanbul’dan selamlıyorum. Osman Nuri Gülaçar ve ilçe belediye başkan adaylarımıza başarılar diliyorum. Van’da çok çalışmak suretiyle 30 Mart’ta sandıktan başarı ile çıkacağımıza inanıyorum. Söz verdiğimiz gibi Van’ı büyükşehir statüsüne kazandırdık. Belediyecilik AK Parti’nin uzmanlık alanıdır. Türkiye genelinde yaşanabilir şehirlerin varlığı AK Parti belediyeciliğinin eseridir. AK Parti’nin birikimli, tecrübeli, liyakatlı ellerinde Van’ın da bu hak ve hizmetlere, modern bir şehir görünümüne kavuşmasını istiyoruz." dedi. Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. CİHAN

Yorumlar