Gül: Türk Silahlı Kuvvetlerimizi daima güçlü tutmalıyız

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin daima güçlü tutulması gerektiğini söyledi. Bugün gelinen noktada Türkiye içerisinde silahlı kuvvetlerini donatacak teçhizatın önemli kısmının üretilmeye başlandığını belirten...

Google Haberlere Abone ol
Gül: Türk Silahlı Kuvvetlerimizi daima güçlü tutmalıyız

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin daima güçlü tutulması gerektiğini söyledi. Bugün gelinen noktada Türkiye içerisinde silahlı kuvvetlerini donatacak teçhizatın önemli kısmının üretilmeye başlandığını belirten Gül, “Bugün dünya genelinde sadece konvansiyonel tehlikelerle karşı karşıya kalınmıyor. Bugün terör, kaçakçılık, radikalizm birçok çağın ortaya çıkardığı tehlikeler var. İşte tüm bunlara karşı en güçlü mücadeleyi vermek kendini en iyi şekilde koruyabilmek gelebilecek zararları uzakta tutmak için Türk Silahlı Kuvvetlerimizi daima güçlü tutmalıyız. Bu uğurda yapılan büyük gayretlere Türk milleti de takdir ile karşılamakta ve büyük bir gurur duymakta.” diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ‘Milli Helikopteri T-129 Atak Taarruz Taktik Keşif Helikopteri’nin Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim töreni Güvercinlik’teki Kara Havacılık Komutanlığı’nda yapıldı. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar bakanlar, milletvekilleri, kuvvet komutanları ve davetliler katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TAİ’nin ATAK helikopterini ana üstlenici olarak Türkiye’de üretmeye başladığını söyledi. Bu helikopterin Türkiye’de üretilmesinin Türk savunma sanayinin geldiği noktayı gösterdiğini belirten Gül, “Biz bu helikopteri sadece mekanik kısımlarını değil çok önemli sistemlerini, bunların elektronik harp sistemlerini, silah sistemlerini de Türkiye’de yaptık. Bunlar ileri teknoloji isteyen noktalardı. Bunların gururunu yaşamak hakkımız.” dedi.

1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın Türkiye’ye savunma konusunda dışa bağımlığının doğru olmadığını gösterdiğini belirten Gül, “O günden bugüne çok önemli siyasi kararlar alındı ve bugün geldiğimiz noktada Türkiye içerisinde silahlı kuvvetlerimizi donatacak teçhizatın önemli kısmını üretmeye başladık.” diye konuştu. Bugün dünya genelinde sadece konvansiyonel tehlikelerle karşı karşıya kalınmadığını kaydeden Gül, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün terör, kaçakçılık, radikalizm birçok çağın ortaya çıkardığı tehlikeler var. İşte tüm bunlara karşı en güçlü mücadeleyi vermek kendini en iyi şekilde koruyabilmek gelebilecek zararları uzakta tutmak için Türk Silahlı Kuvvetlerimizi daima güçlü tutmalıyız. Bu uğurda yapılan büyük gayretlere Türk milleti de takdir ile karşılamakta ve büyük bir gurur duymakta. Hepimizin gurur duymasına büyük vesile oluyor. Bu vesile ile ifade etmek isterim topraklarımızın korunması ve ülkemizin bağımsızlığının garantisi silahlı kuvvetlerimizdir. Türk Silahlı Kuvvetleri daima bu milletin gözbebeği bir kuruluştur bundan sonrada daima gözbebeği olmaya devam edecektir.” CİHAN

Yorumlar