Gül: Kırkpınar Güreşleri en önemli kültür miraslarımızdan birisi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, asırlardır büyük bir coşkuyla sürdürülerek yaşatılan ve bugünlere ulaşan Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin en önemli kültür miraslarından birisi olduğunu söyledi. 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri...

Google Haberlere Abone ol
Gül: Kırkpınar Güreşleri en önemli kültür miraslarımızdan birisi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, asırlardır büyük bir coşkuyla sürdürülerek yaşatılan ve bugünlere ulaşan Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin en önemli kültür miraslarından birisi olduğunu söyledi.

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri dolayısıyla Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’e mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "653. Tarihi Kırkpınar Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası’nı icra etmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Toplumları güçlü ve farklı kılan geçmişten geleceğe taşıdığı kültür mirasıdır. Asırlardır büyük bir coşkuyla sürdürülerek yaşatılan ve bugünlere ulaşan Tarihi Kırkpınar Güreşleri en önemli kültür miraslarımızdandır. UNESCO’nun ‘İnsanlığın Somut Olmayan Kültür Mirası’ listesine aldığı böylesine köklü ve görkemli bir spor organizasyonuna sahip olmaktan gurur duyuyoruz." dedi.

"GELECEK NESİLLERE TÜM YÖNLERİYLE EN İYİ ŞEKİLDE AKTARMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR"

Gül, Kırkpınar’ın, Edirne gibi Osmanlı’nın başkenti olmuş, birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, tarihi zenginliğe sahip şehrin kültürel mirasına ve tanıtımına büyük katkı sağladığına işaret ederek, mesajını, "Ata sporumuz güreşin sembolü Kırkpınar’ı; gelecek nesillere tüm yönleriyle en iyi şekilde aktarmak hepimizin görevidir. Bu nedenle her yıl coşkuyla yapılan Kırkpınar’ı içinde barındırdığı unsurlarıyla daha da zenginleştirerek geleceğe taşımak için hep birlikte çalışacağız. Büyük bir ilgiyle takip edilen Tarihi Kırkpınar Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası'nın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Sarayiçi Er Meydanı’nın çekişmeli ve heyecanlı müsabakalara ev sahipliği yapacağı inancıyla, güreşçilerimize başarılar diliyor, tüm vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi sunuyorum." temennisiyle tamamladı.

CİHAN

Yorumlar