Gül, işadamlarına seslendi: Önemli olan ülkemizin değerini bilmemiz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 80 milyon nüfusuyla büyük bir ülke olduğunu belirterek, "Trakya'nın kültürü ve sosyolojik gerçekleriyle, Diyarbakır'ın, Trabzon'un, Kayseri'nin, Sivas'ın Adana'nın farklı. Ama bunlar hepsi bizim. Türkiye Cumhuriyeti...

Google Haberlere Abone ol
Gül, işadamlarına seslendi: Önemli olan ülkemizin değerini bilmemiz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 80 milyon nüfusuyla büyük bir ülke olduğunu belirterek, "Trakya'nın kültürü ve sosyolojik gerçekleriyle, Diyarbakır'ın, Trabzon'un, Kayseri'nin, Sivas'ın Adana'nın farklı. Ama bunlar hepsi bizim. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Tekirdağ'da da yaşayabilir, Van'da da yaşayabilir, Diyarbakır'da da iş kurabilir, gider Kayseri'de de iş kurabilir. Önemli olan şey, hepimizin ülkemizin değerini bilmemiz, bu kadar çeşitliği bir zenginlik olarak görmemiz, hiç bir zaman ayrılık olarak değil." dedi.

Abdullah Gül, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'nın Ramada Otel'de onuruna verdiği yemekte işadamlarına hitap etti. Türkiye'nin Lüksemburg gibi bir devlet veya Avrupa'daki birçok başka gibi nüfusunun 5-10 milyon olması halinde herkesin tek tip olabileceğini kaydeden Gül, şöyle devam etti: "Bu çoğulculuk ve bu çeşitlilik söz konusu olmazdı. Türkiye'nin büyüklüğünden geliyor bu. Türkiye'nin hatta bir imparatorluk geçmişinden geliyor. Tarihimizi hepimiz biliyoruz. Tabii ki tarih geçmişte kaldı. Tarihi tekrar getirme gayreti veya uğraşı içinde değiliz. Ama kendimizi iyi bilebilmemiz için geçmişimizi iyi bilmemiz lazım. Bugün bir çok soydaşlarımız Türkiye sınırları dışında, akrabalarımız var. Bu batıda da var, güneyde ve doğuda da var. İşte Irak'ta niçin gözümüz arkada, çünkü orada da soydaşlarımız var. Vaktiyle Bulgaristan'da olup bitenler varken yine gözümüz arkadaydı. Bosna'da olup bitenler varken yine gözümüz arkadaydı. Niçin? Çünkü bu tarihi bir gerçek. Dolayısıyla bütün buralardan gelenler, bütün buralardan getirdiklerimiz var, bütün buralardan gelen kültür var, sosyolojik gerçekler var. Bütün bunlar işte bugün Türkiye'yi zengin yapıyor. Bütün bunların içerisinde hepimiz birliğimizi, bütünlüğümüzü ve dayanışmamızı gösterdiğimiz anda o zaman zenginlik ortaya çıkıyor."

Gül, Tekirdağ'ın Trakya'nın tek büyükşehiri olduğunu belirterek, temasları hakkında işadamlarına bilgi verdi.

CİHAN

Yorumlar