Gül: Dinlemeleri yapanlar şiddetli şekilde cezalandırılacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın katılığı toplantıdaki ses kayıtlarının internete sızmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Gül: Dinlemeleri yapanlar şiddetli şekilde cezalandırılacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın katılığı toplantıdaki ses kayıtlarının internete sızmasıyla ilgili açıklama yaptı. Konuyla ilgili Müsteşar, Bakan ve Başbakan Erdoğan’la görüştüğünü ifade eden Gül, “Dışişleri Bakanı'nın makam odasında devletin en önemli güvenlik bürokrasisinin başındaki kişilerin bir araya gelip bu tedbirleri konuştukları bir toplantının takip edilmesi, dinlenmesi, izlenmesi çok büyük bir cüretkarlıktır. Bu devletin güvenliğine dönük bir casusluk faaliyetidir. Bu işe bulaşanlar, katkı verenler kimlerse muhakkak ortaya çıkartılacak. Kanunların emrettiği şekilde, en şiddetli şekilde cezalandırılacaktır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Maslak Orman Bölge Müdürlüğü içindeki Fatih Ormanı Camii’nde kıldığı Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Suriye’deki gelişmelerden dolayı Türkiye-Suriye sınırının hassas olduğuna dikkat çeken Gül, “900 kilometrelik sınırımızda tehlikelere, tehditlere karşı birçok tedbir alıyoruz. Teyakkuz halindeyiz. Ama son dönemlerde Türkiye’nin yurt dışındaki tek vatan toprağı olan Süleyman Şah Türbesi, Türk bayrağının dalgalandığı tek yer. Orayla ilgili bir çok tehditler ve orayla ilgili bir çok Türkiye’nin kabullenemeyeceği durumların söz konusu olma ihtimali ortaya çıktı. Bir taraftan Türkiye’yi, Suriye’deki iç savaşa katma provokasyonlarına karşı dikkatli olmak. Diğer taraftan da yurt dışındaki toprağımıza, Türk bayrağına karşı herhangi bir saldırının olmamasıyla ilgili devlet birimlerine hep talimat verdik. Bunları oturun konuşun ve gerekli tedbirleri, senaryoları hep tartışın diye.” şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı'nın makam odasındaki toplantının dinlenmesi ve izlenmesiyle ilgili sert konuşan Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti: “Devletin en önemli güvenlik bürokrasisinin başındaki kişilerin bir araya gelip bu tedbirleri konuştukları bir toplantının takip edilmesi, dinlenmesi, izlenmesi çok büyük bir cüretkarlıktır. Bu devletin güvenliğine dönük bir casusluk faaliyetidir. Çünkü tamamen devlet güvenliğiyle ilgili bir konudur. Toplantıda bulunanlar devlet güvenliğiyle ilgili devlet bürokrasisinin en üstündeki insanlardır. Dolayısıyla bu kesin kez büyük bir cürettir, hiç görmediğimiz bir şekilde. Ve bir casusluk faaliyetidir. Devletin hiçbir zaman müsamaha edemeyeceği bir olaydır. Bununla ilgili müsteşarlar, Sayın Bakan’la ve Sayın Başbakan’la görüştüm. Ne gerekirse yapılacak ve bu faaliyeti kimler düşündü, kimler organize etti, kimler katıldı ve kimler katkı verdi ve kimler yaptı muhakkak ortaya çıkartılacaktır. Bunun böyle bilinmesini isterim. Kesinlikle buna bir müsamaha gösterilemez. En üst düzeydeki devlet bürokrasisinin, profesyonellerin bir araya gelip bize yapacakları tavsiyeleri oturup konuştukları toplantılardır bu toplantılar. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Bu işe bulaşanlar, katkı verenler kimlerse muhakkak ortaya çıkartılacak. Kanunların emrettiği şekilde, en şiddetli şekilde cezalandırılacaktır.”
Youtube’nin kapatılmasıyla ilgili soruyu cevapsız bıraka Gül, kendisini bekleyen vatandaşları selamladıktan sonra camiden ayrıldı.
CİHAN

Yorumlar