Gül: 'Cumhurbaşkanı olmasın' diyenlerin gelebildikleri tek devlet kapısı oldum

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisinin seçilme dönemiyle ilgili sürecin olağanüstü olduğunu söyledi. Gül, “Şöyle bir mutluluğum var; o zaman 'aman bu adam cumhurbaşkanı olmasın' diye konuşanların büyük bir kısmı gelebildikleri tek...

Google Haberlere Abone ol
Gül: 'Cumhurbaşkanı olmasın' diyenlerin gelebildikleri tek devlet kapısı oldum

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisinin seçilme dönemiyle ilgili sürecin olağanüstü olduğunu söyledi. Gül, “Şöyle bir mutluluğum var; o zaman 'aman bu adam cumhurbaşkanı olmasın' diye konuşanların büyük bir kısmı gelebildikleri tek devlet kapısı adeta hepsine kucağımı açtım. Bugün o duyguların gittiğini görmekten memnuniyet duyuyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 7 yıl boyunca çeşitli gezi ve temaslarında çekilen fotoğraflarının yer aldığı Karaköy Rum İlköğretim Okulu’nda açılan sergiyi gezdi. Geçmiş 7 yılın fotoğraflarını tek tek gözden geçirerek anılarını anlatan Gül, “Gördüğünüz gibi bizim cumhurbaşkanlığındaki fotoğrafçılık bölümündeki arkadaşların, cumhurbaşkanı fotoğrafçılarının 7 yıl boyunca binlerce, yüz binlerce resimler çektiler. Onların içinden arkadaşlar bunları seçmişler ve bir nevi 7 yılın özetini yapmışlar. Benimle beraber gittiğim her yerde onlar da çok yoruldular. Her yerde en iyi fırsatları değerlendirmek için adeta teyakkuzda bulundular. Tarihi bu şekilde belgelemiş oldular. Bunların içerisinde daha özel bira daha şahsi olanları anlaşılan böyle bir sergi yapmışlar. Teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

'VAKTİ GELİNCE KONUŞURUZ'

Sergiyle ilgili değerlendirmesinden sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Gül, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, konuşmasıyla ilgili bir gazetecinin, “Talep olursa genel başkanlığa aday olabileceğinizi söyledi. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?” sorusuna, “Bunların şimdi sırası değil. seçim süreci içerisindeyiz. Tabi ki bunları günü gelince de ben nihayetinde bir partinin kurucusuyum. Bunlar hep kendi aramızda konuşacağımız konulardır. Vakti gelince.” şeklinde cevap verdi.

Musul’da TIR şoförlerinin serbest bırakılmasından sonra konsolosluk görevlileriyle ilgili gelişme olmadığı yönündeki soruya Gül, şu cevabı verdi: “Bunlar çok zor işler. Bir tarafta zorla tutulan, rehin tutulan alıkonulan insanların hayatını ve onların sağ salim kazasın bir şekilde getirilmesi çok önemli. Onun için bu çok sabır istiyor. Titiz bir çalışma istiyor. Daha önce de çok sayıda bu tip olaylar oldu. Başka coğrafyalarda. Afganistan’dan güney komşumuzdaki ülkelere kadar. Tabi ki çok sevindik. Gayet titiz bir çalışma neticesinde onlar kurtarıldı. İnşallah Musul başkonsolosumuz başta olmak üzere oradaki personelle ilgili neticeyi de bu şekilde sağ salim bitirmek için kararlı ve titiz çalışmalar devam ediyor. onlar da geldiğinde hep beraber büyük sevinçler yaşarız.”

'DOLU BİR 7 YIL GEÇİRDİM'

"Fotoğraflar 7 yılın özeti. Dolu dolu bir 7 yıl geçirdim diyebilir misiniz?" şeklindeki soruya gülerek karşılık veren Gül, "Gazetecilerin sorularını cevaplayan Gül, “Geçmişimize baktığımızda bende ayrı 10 tane cumhurbaşkanımız var. Bende 11. Cumhurbaşkanı olarak çok dolu bir 7 yıl geçti tabi. Tarihçilerin yazacağı çok büyük olaylar yaşandı. Benim cumhurbaşkanı seçilme sürecim olağan üstü bir dönemdi. Şöyle bir mutluluğum var. O zaman aman bu adam cumhurbaşkanı olmasın diye konuşanların büyük bir kısmı gelebildikleri tek devlet kapısı adeta hepsine kucağımı açtım. Bugün o duyguların gittiğini görmekten memnuniyet duyuyorum. Nihayette bizler demokratik bir ülkenin seçilmiş insanlarıyız. Seçilmiş insanların hepsinin süresi vardır. Bu süre içerisinde sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmeleri beklenir. Süreler bittikten sonra tabi ki bunu halk takdir eder. O açıdan doğrusu gayet gönlüm rahat bir şekilde bu 7 yılın sonuna gelmiş bulunmaktayım. 28 Ağustos’ta bildiğiniz gibi Anayasa’ya göre görev sürem bitecek. Yeni cumhurbaşkanlık seçilme süresi başladı. Adayların hepsi belli oldu. Resmi müracaatlar oldu. Şimdi artık Türkiye’ye yakışır şekilde Türk demokrasisine yakışır şekilde ilk defa tabi halkın seçeceği sürecin içinden hepimizin başarıyla çıkmamızdır. Netice muhakkak ki Türkiye’nin başarısı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’yla görüşmesinin nasıl geçtiği sorulan Gül, “Bir cumhurbaşkanı adayı nezaket ziyareti yapmak isteyince şüphesiz ki ben de kabul ettim. Zaten Başbakan Erdoğan’la daha önce görüşmüştük. Kendisine başarılar diledim. Söylediğim duyguları paylaşmış oldum.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar