Gül: Birinci önceliğimiz ateşkesin sağlanması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısını dünyanın kaygı ile takip ettiğini söyledi. Gazze'de şiddetin giderek tırmandığını dile getiren Gül, birinci önceliğin ateşkesin sağlanarak, İsrail'in kara harakatını...

Google Haberlere Abone ol
Gül: Birinci önceliğimiz ateşkesin sağlanması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısını dünyanın kaygı ile takip ettiğini söyledi. Gazze'de şiddetin giderek tırmandığını dile getiren Gül, birinci önceliğin ateşkesin sağlanarak, İsrail'in kara harakatını durdurması olarak açıkladı.

İstanbul'a gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görüşmesi sona erdi. Görüşmenin ardından Gül ve Abbas basın toplantısı düzenledi. Görüşmenin detaylarına ilişkin bilgi veren Gül şunları söyledi: "Gazze'deki İsrail saldırılarını bütün dünya büyük bir kaygı ile takip ediyor ve şiddet giderek tırmanıyor. 60 yıldır zaten eziyet çeken işgal altında olan Filistin halkı, bu mübarek ramazan ayında büyük çileler çekmeye başladı. Sayın Abbas, böyle bir süreçte Türkiye'ye istişare için geldi. Kendilerine hoş geldiniz diyorum. En son görüştüğümüzden bu yana Filistin'de olumlu gelişmeler olmuştu. Bütün Filistinliler birlik içinde davasını güçlü şekilde savunmaya başlamıştı. İsrail saldırıları bir taraftan Gazze'yi hedef alırken ulusal birliği de hedef alıyor. Filistinliler'in bir araya gelmesinden en çok rahatsız olan da İsrail. Sayın Abbas ve arkadaşları bizi olup bitenler hakkında bilgilendirdi. Hükümetimiz ve her kademede yaptığımız açıklamalarda birinci öncelik ateşkesin sağlanması, 2012'deki gibi bir mutabakatın sağlanarak sürdürülebilir olmasıdır. Ambargo altında sıkıntılar çeken bütün Filistinliler'e insani yardımların süratle ulaştırılması gerekir. Bir diğer öncelik, İsrail'in kara harakatını durdurması Filistinli çoluk çocuk masum insanların kanının önlenmesidir. Türkiye bütün halkı ve devleti ile Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir."

CİHAN

Yorumlar