GTO’nun Erbil İrtibat Ofisi, Nisan’da hizmet vermeye başlıyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Irak’ın Erbil kentinde kurulacak irtibat ofisinin Nisan ayının ikinci haftasından itibaren hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
GTO’nun Erbil İrtibat Ofisi, Nisan’da hizmet vermeye başlıyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Irak’ın Erbil kentinde kurulacak irtibat ofisinin Nisan ayının ikinci haftasından itibaren hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

    GTO’nun Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Ali Yener’in başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında gündemdeki konular ve ekonomik gelişmeler başta olmak üzere GTO’nun yaptığı çalışmalarla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Bartık, kuzey ile güneyi, çatı ile doğuyu birbirine bağlayan Türkiye’nin, bulunduğu lokasyonda teknolojik ürünler üretmemesinin üzücü olduğunu, ekonomide bir üst lige çıkmanın yolunun teknolojiye ve teknolojik ürünlere ağırlık verilmesi ile mümkün olabileceğini söyledi. Bartık, devletin teknolojik ve teknolojik ürünler üretmek isteyen özel sektöre destek vermesinin yanında bunu destekleyici bir politika üretmesi gerektiğini vurguladı.

    ‘Yurtdışı İrtibat Ofisleri Projesi’ kapsamında GTO tarihinde yurt dışındaki ilk irtibat ofisinin Irak’ın Erbil kentinde kurulacağını hatırlatan Bartık, çalışmaların son aşamaya geldiğini, Nisan ayının ikinci haftasından itibaren ofisin hizmet vermeye başlayacağını dile getirdi. Bartık, “Irak, ülkemiz ve Gaziantep için hem önemli hem de vazgeçilmez bir pazardır. Irak pazarı ülkemiz ve Gaziantep için önemli fırsatlar barındırıyor. Nisan ayında itibaren irtibat ofisimiz hizmet vermeye başlayacak. İrtibat ofisinin ticari ilişkilerimizin daha da gelişmesine önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Kentimizdeki özellikle KOBİ ölçekli bir çok firmanın Irak pazarında yer almasını amaçlıyoruz. İrtibat ofisi, firmalarımızın Irak pazarına hızlı, sonuç odaklı ve güvenle girebilmelerine katkı sağlayacak. İrtibat ofisi iş dünyasına ticaret ve yatırımlar konusunda hizmet verecek Gaziantep-Erbil arasında güçlü bir ticaret ve işbirliği köprüsü oluşturmanın ilk adımını attık. Erbil İrtibat Ofisi Erbil Başkonsolosluğumuz, Ticaret Ataşeliği ve Erbil Ticaret Odası ile uyum içerisinde işadamlarımıza hizmet verecek. Gaziantep’in önemli bir ticaret partneri olan Irak ile ticari ilişkilerini üst seviyeye çıkarmak istiyoruz. İşadamlarımız ofisin faaliyete geçmesiyle her türlü hizmeti alarak Irak pazarında daha etkin olacaklardır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar