GSM operatöründen öz evlada 'üvey' muamelesi

Kızına 2006 yılında aldığı cep telefonu hattında tarife değişikliğine gitmek isteyen annenin talebi, 'soyadı farkıllığı' gerekçesiyle GSM operatörü tarafından kabul edilmedi. Olayın şaşkınlığını yaşayan anne Sevinç Çelebi'nin,...

Google Haberlere Abone ol
GSM operatöründen öz evlada 'üvey' muamelesi

Kızına 2006 yılında aldığı cep telefonu hattında tarife değişikliğine gitmek isteyen annenin talebi, 'soyadı farkıllığı' gerekçesiyle GSM operatörü tarafından kabul edilmedi. Olayın şaşkınlığını yaşayan anne Sevinç Çelebi'nin, GSM şirketinin yetkili bayileri ve müşteri temsilcileri ile yaptığı görüşmeler sonuç getirmedi. Çelebi, "Bana, 'kızınızla soy isminiz tutmuyor, aynı soyadını taşıdığıı bir başka kişi üzerinden işlem yapabiliriz' dediler. Eğer bu sorunum çözülmezse hukuki yollara başvuracağım." dedi.

Sevinç Çelebi, şu anda 24 yaşında olan kızı Hayriye Öztürk'ün o dönemde 18 yaşından küçük olduğu için kendi üzerinden bir hat satın aldığını ve kızının bu hattı geçen sürede sorunsuz bir şekilde kullandığını söyledi. Kızının bir ay önce söz konusu GSM operatöründeki bir kampanyadan yararlanmak istediğini ifade eden Çelebi, hat kendi üzerinde olduğu için yetkili bayiye birlikte gittiklerini, ancak görüştükleri yetkililerin hiç beklemedik bir cevap aldıklarını kaydetti. Bayi çalışanlarının, 'Soyadınız tutmuyor. O yüzden bu isteğinizi yerine getiremeyeceğiz' cevabını verdiklerini bildirdi.

Çelebi, soyisimdeki farklılığın 3 yıl önce gerçekleştirdiği evlilikten kaynaklandığını anlatmaya çalıştığını vurgulayarak, "Hatta biraz da sinirlendiğim için çalışanlara kızımın doğum belgelerini getirebileceğimi bile söyledim. Buradan olumlu sonuç çıkmayınca bu kez şansımı telefonla müşteri temsilciliğini aramakla denedim." diye konuştu.

'KONUYU YARGIYA TAŞIYACAĞIM'

Müşteri temsilcisiyle yaklaşık 4 -5 kez çok uzun süre konuştuğunu, kimsenin sorununa çözüm bulmadığını, onlarca kez anlatmasına karşın karşı taraftan 'Soyadı tutmuyor, işleminiz yapılamayacak' karşılığını aldığının altını çizen Çelebi, sorununu çözmek yerine kendisine, 'Aynı soyismi taşıdığınız bir kişiyi getirin', 'Operatör değiştirin' veya 'Bu hattı kızınızın üzerine geçirin' gibi önerilerin sunulduğunu vurguladı. Çelebi, hattı kızının üzerine geçirmek için bir para talep edildiğini de hatırlatarak şunları kaydetti: "Bana, 'kızınızla soy isminiz tutmuyor, aynı soyadını taşıdığı bir başka kişi üzerinden işlem yapabiliriz' dediler. Eğer bu sorunum çözülmezse hukuki yollara başvuracağım. Para da çok önemli değil ama GSM operatörü öz kızıma 'üvey' muamelesi yapıyor. Ben 2006 yılında satın aldığım ve kızıma verdiğim hatla ilgili yeni bir ödeme yapmak istemiyorum. Ayrıca evlilik nedeniyle soyadımın değişmesi evlatlarımla olan kan bağımı koparmaz. Onlar benim evlatlarım ve bunu herkese ispatlayabilirim. İş aslında biraz da inada bindi. Bu işi sonuna kadar kovalayacağım. Farklı soyadı olan kızımın kullandığı o hattı istediğimiz kampanyaya taşımak için elimizden geleni yapacağım." CİHAN

Yorumlar