Grup Yorum ‘Uyan Berkin'im’ şarkısını söyledi

Grup Yorum’un ‘4. Bağımsız Türkiye’ konserine binlerce kişi akın etti. Grup Yorum, konserde Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için bestelediği ‘Uyan Berkin'im’ isimli şarkıyı.

Google Haberlere Abone ol
Grup Yorum ‘Uyan Berkin'im’ şarkısını söyledi

Grup Yorum’un ‘4. Bağımsız Türkiye’ konserine binlerce kişi akın etti. Grup Yorum, konserde Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için bestelediği ‘Uyan Berkin'im’ isimli şarkıyı söyledi.

Grup Yorum’un İstanbul'un Bakırköy ilçesi Halk Pazarı'nda gerçekleşen ‘4. Bağımsız Türkiye’ konserine gelen binlerce kişi alanı doldurdu. Konsere, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, çok sayıda sanatçı ve vatandaşlar katıldı. Grup Yorum, konserde Berkin Elvan için bestelediği ‘Uyan Berkin'im’ isimli şarkıyı söyledi. Alanda bulunan kalabalık da şarkıya eşlik etti. Şarkı söylendiği sırada binlerce balon havaya bırakıldı. Daha sonra Ogün Şanlısoy, Erkan Oğur, Hüseyin Turan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı sahneye çıkarak ‘Van Üşüyor’ isimli şarkıyı söyledi. İki şarkı da yoğun alkış aldı.

Konsere katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 'Türkiye’nin vicdanı, Türkiye’nin ötekileri, Türkiye’nin devrimcileri'nin burada dayanışma içerisinde olduğunu söyledi. Tanrıkulu, “Grup Yorum'u, destek verenleri ve buraya gelenleri kutluyorum. Büyük bir emekle 4 yıldır tam bağımsız Türkiye konserleri yapıyorlar. Bu tür etkinliklerde para yok, rüşvet yok, rant yok sadece emek, dayanışma ve özveri var. Kendileri için değil tüm insanlar için yüreklerini ortaya koyan insanlar var. O yüzden çok değerli.” ifadelerini kullandı.

CHP Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Grup Yorum’un Bakırköy’de gerçekleştirmiş olduğu 'Bağımsız Türkiye’ konserinin önemli olduğunu söyledi. Kerimoğlu, “Daha önceki 3 konsere izleyici olarak katılmıştım. Bugün 4. ev sahibi olarak katılıyoruz. Bu alanda bulunan binler Türkiye’de son dönemlerde yaşanan hukuk dışı olaylar ve adalet arayışı için buradalar. Yeşile, doğaya, çevreye karşı duyarlılığı olan herkese Bakırköy’de ev sahipliği yapmaktan çok mutluyum.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar