'Gripten korunmak için yakın temaslardan uzak durun'

Diyetisyen ve Besleme Koçu Simge Çıtak, gripten korunmak için el sıkmak ve sarılmak gibi yakın temaslardan uzak durmak gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Gripten korunmak için yakın temaslardan uzak durun'

Diyetisyen ve Besleme Koçu Simge Çıtak, gripten korunmak için el sıkmak ve sarılmak gibi yakın temaslardan uzak durmak gerektiğini söyledi. Beslenme konusunda da hassas davranılmasını tavsiye eden Çıtak, deniz ürünleri, badem, peynir tüketmenin de yararlı olacağını kaydetti.

Moral FM’de yayınlanan Sabah Gündemi programına konuk olan Diyetisyen ve Besleme Koçu Simge Çıtak, grip salgını ve beslenme konusuna değindi. Su tüketilmesinin önemli olduğunu söyleyen Çıtak, bitki çayları konusunda da sayısı açısından dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Sıvı tüketimi açısından meyve suyu tüketmeyi çok fazla tavsiye etmeyen Çıtak, "Meyvedeki posaya vücudumuzun ihtiyacı var. Meyvelerin kendisini tüketmek daha sağlıklı." dedi. C vitamini içeren meyve ve sebzeler tüketilerek de gripten korunulabileceğini aktaran Çıtak, özellikle yeşil biber ve maydonozun çok faydalı olduğunu dile getirdi. Sakatatların çok ciddi vitamin kaynağı olduğunu da aktaran Çıtak, farklı rahatsızlığı olanların tüketirken dikkat etmesi gerektiğini de vurguladı. CİHAN

Yorumlar