Grevde olan Cam Sanayi işçileri AK Parti binasına yürüdü

Mersin’de Cam Sanayi işçilerinin 8 gündür devam eden grevinin Bakanlar Kurulu kararı ile ertelenmesine tepki gösteren işçiler AK Parti binasına yürüdü. İşçilere engel olmak isteyen çevik kuvvet ekipleri, grubu biber gazı sıkarak durdurmaya...

Google Haberlere Abone ol
Grevde olan Cam Sanayi işçileri AK Parti binasına yürüdü

Mersin’de Cam Sanayi işçilerinin 8 gündür devam eden grevinin Bakanlar Kurulu kararı ile ertelenmesine tepki gösteren işçiler AK Parti binasına yürüdü. İşçilere engel olmak isteyen çevik kuvvet ekipleri, grubu biber gazı sıkarak durdurmaya çalıştı.

Mersin’de 8 gündür grevde bulunan Cam Sanayi işçileri, Bakanlar Kurulu’nun, ‘genel sağlığı ve millî güvenliği bozduğu’ gerekçesiyle grevi ertelediği haberini alınca, İstiklal Caddesi üzerindeki Kristal İş Sendikası önünde toplandı. İşçiler caddeyi tek taraflı trafiğe kapattı. Hükümeti istifaya çağıran işçiler, işveren aleyhine sloganlar attı. Burada işçiler adına açıklama yapan Kristal İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ahmet Ergev, “Televizyonlara çıkıp garip gureba tüyü bitmemiş yetim edebiyatı yapan Başbakan, 5 bin 800 cam işçisinin çoluğuyla çocuğuyla üzerine yağdıracağı lanetten hiç mi korkun yoktur?” diye konuştu. Bundan sonra hiçbir yerde fakir fukara, garip gureba, tüyü bitmemiş yetim edebiyatı yapılmasına cam işçisin müsaade etmeyeceğini aktaran Ergev, “Milyar dolarları götüren senin çocuğun evlat da bizimkisi kedi eniğimi? diye seslendi.

Ergev’in açıklama sonrası “Şimdi ben yürüyorum, sizi de peşimden bekliyorum” demesi üzerine işçiler yürüyüşe geçerek Hastane Caddesi üzerindeki AK Parti Akdeniz İlçe binası yakınlarına kadar geldi. Çevik kuvvet ekipleri binanın 100 metre gerisinde önlem alarak işçileri yaklaştırmak istemedi. Polisin kurduğu bariyerlere aldırmayan işçiler yürüyüşünü sürdürünce arbede çıktı. Çevik kuvvet polislerinin gaz sıktığı işçiler, bariyeri aşarak parti binası önüne kadar geldi. Çevik kuvvet ekiplerinin kendisine müdahale etmesine öfkelenen bir işçi, Güvenlik Şube Müdürü Murat Esertürk ile tartıştı. İşçiyi arkadaşları sakinleştirdi.

Burada tekrar açıklama yapan Ahmet Ergev, seslerini duyurmak için yürüdüklerini söyledi. 8 gündür onurları ile direndiklerini ve emniyet güçleri ile karşı karşıya gelmediklerini anlatan Ergev, “Bu kararın altında imzası olanları bütün cam işçileri adına lanetliyoruz.” dedi.

Daha sonra işçiler İstiklal Marşı’nı okuyan işçiler sendika binasına gitti.

CİHAN

Yorumlar