Greenpeace’ten Kadıköy’de nükleer karşıtı eylem

Kadıköy’de Greenpeace gençlik ekibi üyeleri, Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki kazanın 3.

Google Haberlere Abone ol
Greenpeace’ten Kadıköy’de nükleer karşıtı eylem

Kadıköy’de Greenpeace gençlik ekibi üyeleri, Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki kazanın 3. yıl dönümü nedeniyle nükleer karşıtı eylem yaptı.

Caferağa Mahallesi Muvakkithane Caddesi üzerinde bulunan Surp Takavor Kilisesi önünde toplanan Greenpeace gençlik ekibi gönüllüleri, giydikleri yel değirmeni ve güneş kostümleriyle ‘Fukuşima ders olsun, enerjimiz temiz olsun’ yazılı pankart açtı.

Grup adına basın açıklaması yapan Greenpeace Akdeniz İletişim Sorumlusu Gülçin Şahin, Fukuşima felaketinin 3 yıl önce meydana gelmesine rağmen felaketin hala kontrol altına alınamadığını ileri sürdü. Felaket sonrasında binlerce insanın evini terk etmek zorunda kaldığını belirten Şahin, binlerce çocuğun da hayatları boyunca alacakları kadar radyasyona maruz kaldığını söyledi. Felaketin ardından Japonya ve başka ülkelerin felaketten ders alarak nükleer santrallerini kapatma kararı aldığını kaydeden Şahin şöyle konuştu: “Ancak Türkiye'de hala nükleer santral planları devam ediyor. 10 yıl sonra ancak faaliyete geçebilecek bir nükleer santral için milyonlarca dolar para harcanıyor. Burada Greenpeace’in gençlik ekibi olarak geleceğimizde nükleer gibi tehlikeli bir enerji değil, temiz enerji istiyoruz. Türkiye'nin güneş ve rüzgar potansiyeline burada dikkat çekmek istiyoruz Türkiye'de bu konuda inanılmaz bir potansiyel var ama bunun yüzde biri bile değerlendirilmiyor. Bu potansiyel değerlendirilsin istiyoruz. Geleceğimizin nükleer ile karartılmasını istemiyoruz.” Eyleme katılan gençler de toplanma amaçlarının Fukişima felaketi olsa da asıl Türkiye’ye dikkat çekmek ve nükleer santrallerin gereksizliğine vurgu yapmak istediklerini söyledi.

Açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.
CİHAN

Yorumlar