Greenpeace: Soma'dan sonra nükleer tehlikeye dikkat çekmek istedik

İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi’nin yapıldığı otele pankart asıp eylem yapan Greenpeace üyeleri gözaltına alındı. Eylemciler, nükleer tehlikeye dikkat çekmek istediklerini söyledi.Cevahir Otel'deki eylemin ardından basın açıklaması...

Google Haberlere Abone ol
Greenpeace: Soma'dan sonra nükleer tehlikeye dikkat çekmek istedik

İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi’nin yapıldığı otele pankart asıp eylem yapan Greenpeace üyeleri gözaltına alındı. Eylemciler, nükleer tehlikeye dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Cevahir Otel'deki eylemin ardından basın açıklaması yapan Greenpeace Kampanyalar Yöneticisi Hilal Atıcı, eylemin amacını anlattı. Atıcı, “Enerji Bakanlığı’nın desteklediği ve Sayın Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın katılacağı nükleer santraller zirvesini protesto etmek için buradayız. Burada olmamızın asıl sebebi; geçen hafta Soma’da yaşadığımız büyük faciadan sonra nükleerin ne kadar tehlikeli olduğuna bir kere daha dikkat çekmek ve orada yaptığımız hataları burada da tekrarlamamak. İnanın felaket aslında böyle planlamalar yapılarak daha öncesinde başlıyor. Nasıl Soma’da kaza 'geliyorum' dediyse aslında nükleer için de durum aynı. Çünkü Soma’nın arkasındaki rödovans sistemi, çok benzer bir şekilde şu anda nükleerde uygulanıyor. Nükleere verilen alım garantisi nedeniyle biz Rosatom’un güvenlik maliyetlerinden kısacağından endişeliyiz.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar