Göztepeliler, tarihi istasyonun yıkılmasını istemiyor

Kadıköy'ün tarihi binaları arasında gösterilen Göztepe Tren İstasyonu'nun Marmaray çalışmaları kapsamında yıkılacağı haberleri vatandaşların tepkisine neden oldu. Kadıköylüler, asırlık binanın aslına uygun şekilde restore edilmesini...

Google Haberlere Abone ol
Göztepeliler, tarihi istasyonun yıkılmasını istemiyor

Kadıköy'ün tarihi binaları arasında gösterilen Göztepe Tren İstasyonu'nun Marmaray çalışmaları kapsamında yıkılacağı haberleri vatandaşların tepkisine neden oldu. Kadıköylüler, asırlık binanın aslına uygun şekilde restore edilmesini istiyor.

1871 yılında yapılan istasyon binası yaklaşık 100 yıldır vatandaşlara hizmet veriyordu. Marmaray çalışmaları kapsamında yenilecek olan hattın bünyesinde bulunan tarihi istasyonun akıbeti kesin olarak bilinmiyor. Göztepe Tren İstasyonu'nun yıkılacak tarihi istasyonlar arasına alındığı haberleri Kadıköylüleri de tedirgin etti. Tarihi yapının yıkılması yerine restore edilmesi gerektiğini belirten lokanta işletmecisi Ahmet Özer, "18 yıldır burada lokantam var. Burası tarihi güzel bir yapı. Yıkılacağına inanmıyorum. Eğer yıkılacak olsaydı burayı boşaltmamı isterlerdi. Benim aldığım bilgi binanın aslına uygun şekilde yenileneceği şeklinde. Buranın bizim için manevi değeri de var. Burada anılarımız var. Yıkılmasını istemiyoruz." dedi.

İstasyonun yanında fırın işleten Levent Sezen de "İstasyonun yıkılacağı şeklinde duyumlar var. Tarihi binaların yıkılmasının hiçbir mantığı olamaz. Asırlık bina çok bakımsız. Aslına uygun yeniden yapılabilir. Estetik güzel bir yapı. Dünyanın her yerinde böyle binalar korunur. Niçin yıkılsın ki?" diye konuştu. 40 yıldır aynı mahallede oturduğunu söyleyen başka bir vatandaş ise binanın bakımsız olduğunu, aslına uygun şekilde yeniden yapılması gerektiğini söyledi.

Bu arada, Haydarpaşa-Gebze banliyö treh hattı 19 Haziran 2013 tarihinden beri hizmet vermiyor. Marmaray ve hızlı tren projeleri nedeniyle Pendik-Haydarpaşa banliyö hattı da yenileniyor. 2018 yılında tamamlanması planlanan Pendik- Haydarpaşa arasında 16 tane istasyon bulunuyor. Aralarında tarihi binalarında bulunduğu istasyonların büyük bir kısmının yıkılacağı belirtiliyor.

CİHAN

Yorumlar