Gözdağı” belgeseli Yenimahalle’de ücretsiz izlendi

Can Dündar’ın Gezi Parkı direnişini anlatan “Gözdağı” belgeselinin gösterimi, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Gezi olaylarının ilk 48 saatini ve olaylar sırasında gözünü kaybeden 6 gencin öyküsünü anlatan belgesel,...

Google Haberlere Abone ol
Gözdağı” belgeseli Yenimahalle’de ücretsiz izlendi

Can Dündar’ın Gezi Parkı direnişini anlatan “Gözdağı” belgeselinin gösterimi, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Gezi olaylarının ilk 48 saatini ve olaylar sırasında gözünü kaybeden 6 gencin öyküsünü anlatan belgesel, izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Gezi Parkı direnişinin yıldönümü olan 31 Mayıs’tan itibaren Türkiye’de pek çok ilde gösterime giren belgeseli yüzlerce vatandaş gözyaşlarıyla izledi. “Bu daha başlangıç” sloganının kullanıldığı belgesel gezide yaşanan olayları tüm çıplaklığıyla izleyenlere sundu.

Polisin direnişçilere kullandığı orantısız gücü, izleyenler ‘yuhalayarak’ protesto etti. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Can Dündar, Gezi Olayları sırasında Güvenpark’ta polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün kardeşi İkrar Sarısülük ve çok sayıda vatandaşın izlediği belgesel seyirciden tam not aldı.

YAŞAR’DAN ‘ADALET’ ÇAĞIRISI

Yaşar, belgesel gösterimi sonrasında yaptığı konuşmasında ölümünün 51’inci yıl dönümünde Nazım Hikmet ve Gezi direnişinde hayatını kaybeden direnişçileri anarak, “İnsanları ilk sokağa çıkaran da devletin sert üslubuydu. Ortada bir mesele varsa bu şiddetle halolamaz. Şiddet, bir sürü genci kaybetmemize neden oldu. Millet olarak büyük acılar yaşadık. Olaylarda hayatını kaybeden tüm evlatlarımızı rahmetle anıyorum. Adaletin adil olduğu, milli birlik ve beraberliğimizin tam anlamıyla yaşandığı günlerde buluşmayı temenni ediyorum” diye konuştu.

DÜNDAR’IN GÖZÜNDEN ‘GEZİ’

Alkışlar eşliğinde sahneye davet edilen Can Dündar, Yenimahalle’de doğduğunu ve doğduğu yerde belgeselinin gösterimini yapmaktan büyük onur duyduğunu belirtti. Dündar, “Belgesel hazır olduğunda ilk aradığım isimdi Fethi Yaşar. Benim kimliğimde Ragıp Tüzün Mahallesi yazıyor yani ben Yenimahalleliyim. Belgeselin, Nazım Hikmet’in adını taşıyan bir kültür merkezinde ve Yenimahalle’de gösteriminden büyük memnuniyet duydum. Göze alanların gözünü aldılar. Ama daha milyonlarca göz var. Her göz, bir kayıt makinesiydi adeta; her telefon, bir kamera. Bu belgesel yapımında, Gezi direnişi sırasında yaşanan olayları kamerasına kaydeden vatandaşlardan yardım aldık” dedi.

SARISÜLÜK: “BOYUN EĞMEYİN”

Dündar, Ethem Sarısülük’ün kardeşi İkrar Sarısülük’ü sahneye davet etti. Sarısülük, “Bugün benim başıma gelenler ya da gözünü kaybeden bu gençlerin başına gelenler, yarın sizlerin de başına gelebilir. Boyun eğmeyin” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar