Gözaltındaki polisin eşi: Çocuklarım babasız büyüdü

İstanbul Adliye Sarayı binasına getirilen gözaltındaki polislerden Başkomiser Mesut Yılmaz’ın eşi Huri Yılmaz, çocuklarının, yoğun iş temposundan dolayı babalarını doğru dürüst göremediğini söyledi. Yılmaz, "Çocuklarım babasız...

Google Haberlere Abone ol
Gözaltındaki polisin eşi: Çocuklarım babasız büyüdü

İstanbul Adliye Sarayı binasına getirilen gözaltındaki polislerden Başkomiser Mesut Yılmaz’ın eşi Huri Yılmaz, çocuklarının, yoğun iş temposundan dolayı babalarını doğru dürüst göremediğini söyledi. Yılmaz, "Çocuklarım babasız büyüdü." dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan polislerin aileleri gözaltılara tepki gösterdi. Polislerin yakınları, gözaltıları büyük bir haksızlık olarak nitelendirdi. Başkomiser Mesut Yılmaz’ın eşi Huri Yılmaz, çocuklarının yoğun iş temposundan dolayı babalarını doğru dürüst göremediğini söyledi. Yılmaz, her ne kadar üzüntülü görünseler de çok güçlü olduklarını belirtti. Eşinin yoğun iş temposundan dolayı düzenli bir aile hayatları olmadığını anlatan Huri Yılmaz, "Bu çocukları var ya babasız büyüdüler. Millet tatil yaparken biz hiç yapmadık. Bu sitem değil bir haykırma. Herkes başını rahatlıkla yastığa koyarken, eşlerimiz gece gündüz çalışıyorlardı. Eşimin gece saat 12.00’de eve gelmesini en erken saat olarak bilirdim. Bu yüzden iki saati bile değerlendiren bir aile idik. Gelin ailelerimizin, hanelerimizin yaşan tarzını görün, kesinlikle haram lokma girmemiştir. Hepsi hassas insanlardır. Bu insanları tutuklasınlar, gayretullaha çok dokunacak." diye konuştu.

‘VALİZ DOLUSU TAKDİRLERİ VARDI’

Gözaltında bulunan Başkomiser Ali Kavlak’ın babası Ekrem Kavlak ise polis çocuğunun başarılarından övgü ile bahsetti. Çocuğunun çok sayıda başarı belgeleri olduğunu ifade eden baba Kavlak, "Bir valiz dolusu takdirleri var. Bir sürü maaş ikramiyeleri var. Bunları çalışmadan alabilir mi?" diye sordu.

Gözaltında bulunan Başkomiser Mesut Yılmaz’ın kayınpederi Hüseyin Yılmaz, "Olur böyle şeyler. Bunlar (kelepçeler) Allah’ın izniyle onların şeref madalyaları. 12-13 başarı belgesi olan şeref madalyalı kardeşlerimizin bu madalyaları ne oldu da bir ay içerisinde sıfıra indi." diye tepki gösterdi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan polislerin 22’si Çağlayan’daki İstanbul Adliye Sarayı’na getirilmişti. Polislerin adliyedeki savcılık ifadesi devam ediyor. Gözaltındaki polisler savcılık ifadelerinden sonra ya tahliye edilecek ya da tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilecek. CİHAN

Yorumlar