Gözaltındaki DHKP-C'liler İstanbul'a getirildi

Özdemir suikastı sanığı terör örgütü üyesi İsmail Akkolve Fadik Adıyaman'ın sorgusu tamamlanarak İstanbul'a gönderildi.

Google Haberlere Abone ol
Gözaltındaki DHKP-C'liler İstanbul'a getirildi

Aydın'ın Söke İlçesi'nde yakalanan Özdemir Sabancı suikastı sanığı DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman'ın ifadesinin alınması ardından İstanbul'a gönderildi.
Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın sorgusunun tamamlanmasının ardından İstanbul'a gönderilmesine karar verildi.

Akkol ve Adıyaman, bu sabah İzmir'e, buradan da Özdemir Sabancı suikastı ile ilgili sorgulanmak ve haklarında işlem yapılmak üzere İstanbul'a götürüldü.

Önceki gün Aydın'ın Söke ilçesinde otogarda canlı bomba oldukları şüphesiyle gözaltına alınan kişiden birinin Özdemir Sabancı suikastı zanlısı DHKP-C'li  İsmail Akkol diğerininde Fadik Adıyaman olduğu belirtilmişti.

ŞUBAT 2014'TE ATİNA'DA YAKALANMIŞTI

İstanbul 4. Levent'teki Sabancı Center'da 1996 yılında gerçekleştirilen Özdemir Sabancı ile Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe'nin öldürüldüğü suikastı düzenleyen 3 kişilik timde bulunan DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol 2014 yılı Şubat ayında Atina'da yakalanmıştı.

Yunan polisi, Atina'nın Gizi semtinde 4 Türk vatandaşının kaldığı bir eve baskın yapmış, operasyonda 18 yıldır kırmızı bülten ile aranan Mustafa Duyar ve Fehriye Erdal'la birlikte Sabancı suikastını gerçekleştiren üçüncü kişi olan İsmail Akkol yakalanmıştı.

Aynı operasyonda, terör örgütünün silahlı kanat sorumlusu ve gizli lideri olduğu öne sürülen Hüseyin Fevzi Tekin ile Ankara'da 2013 yılının mart ayında Ak Parti Genel Merkezi'ne lav silahlı saldırının şüphelisi  Murat Korkut ve bir kadın da gözaltına alınmıştı. Evde ayrıca, otomatik tüfek ve tabancalar, bunlara ait mermiler, patlayıcı madde ve fünye de ele geçirilmişti.

YILLARCA KAÇMIŞTI

9 Ocak 1996'da işlenen Sabancı suikastından sonra Fehriye Erdal'la birlikte yurt dışına kaçan İsmail Akkol için, Adalet Bakanlığı'nın talebi üzerine Interpol kırmızı bülten çıkarmıştı. Akkol'un izi 2000'li yılların başında Belçika'da bulunmuştu. Eylemi birlikte gerçekleştirdiği Erdal'la birlikte bir süre Belçika'da yaşayan Akkol'un daha sonra Almanya'ya geçtiği, ardından da Yunanistan'a geldiği tespit edilmişti.

Yorumlar