Gözaltındaki 17 polisten 4'ü serbest 13'ü tutuklandı

Gözaltındaki polislerin avukatı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden getirilen 17 polisten 4’ünün serbest kaldığını, aralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli eski İstihbarat...

Google Haberlere Abone ol
Gözaltındaki 17 polisten 4'ü serbest 13'ü tutuklandı

Gözaltındaki polislerin avukatı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden getirilen 17 polisten 4’ünün serbest kaldığını, aralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu 13 kişinin ise tutuklandığını söyledi.

Gözaltındaki polislerin işlemleri adliyede devam ederken, polis yakınlarının da adliye önündeki endişeli bekleyişi sürüyor. Yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 17 polis hakkında mahkeme kararını verdi. Sanıklardan aralarında İsmail Arslan’ın da bulunduğu 4 polis serbest bırakılırken, 13 polis memuru tutuklandı. Tutuklanan polislerin isimlerini okuyan avukat, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ile Erol Demirhan’ın ‘Örgüt kurmak’ ve ‘Resmi evrakta sahtecilik’ suçundan tutuklandığını dile getirirken, diğer polislerin, ‘Resmi evrakta sahtecilik’ ve ‘Kişiler arası konuşmaları silmek ve yaymak’ suçlamasıyla tutuklandığını kaydetti.

Kararın ardından gözyaşlarını tutamayan polis yakınları birbirlerine sarılarak teselli olmaya çalıştı.

CİHAN

Yorumlar