Gözaltına alınanlar, tutuklananlar, bırakılanlar

Darbe girişiminden sonra başlayan operasyonlarda gözaltına alınan, tutuklanan ve serbest bırakılan darbecilerin yer aldığı derlenmiş haber...

Google Haberlere Abone ol
Gözaltına alınanlar, tutuklananlar, bırakılanlar

Türkiye genelinde 15 Temmuz 2016 tarihinde girişilen darbeden sonra başlayan operasyonlarda şu ana kadar 13 binden fazla kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar yavaş yavaş mahkemeler tarafından tutuklanıyor ya da serbest bırakılıyor. Darbe sonrası gözaltına alınan generallerden şu ana kadar. Şu ana kadar darbeyi planlamak ve yönetmekle suçlanan Orgeneraller Akın Öztürk ve Adem Huduti ile birlikte çok sayıda general çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandılar. Mahkemeye çıkarılarak tutuklananlar arasında darbeyi planlayan albay olarak bilinen Muharrem Köse de bulunuyor.





TOPLAM GÖZALTI SAYISI: 13 BİN 163

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminden sonra başlayan operasyonlarda gözaltına alınanların sayısını açıkladı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'ndan meydanlara seslendiği konuşmasında şu ana  kada gözaltına alınan darbe şüphelilerinin sayısının 13 bin 163 olduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gözaltına alınanlardan 5 bin 863'ünün tutuklandığını açıkladı. Erdoğan'ın açıkladığına göre; gözaltına alınanların 8 bini asker, bin 485'i polis, 689'u sivil. 

Tutuklananların ise 123'ü general, 282'si rütbeli polis, bin 559'u hakim ve savcı. 

GÖZALTINDAKİ GENERAL SAYISI: 133
TUTUKLANAN GENERAL SAYISI: 123
SERBEST BIRAKILAN GENERAL SAYISI: 3


Şuana kadar 133 general ve amiral gözaltına alındı. Bunlardan 123'ü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Bunlardan üçü serbest bırakıldı. Milli Savunma Bakanlığı'nda 3 General ile 1 Amiral görevden alındı. Askeri yargıda 21 hakim ve savcı gözaltına alındı. 

CUMHURBAŞKANLIĞI MUHAFIZ ALAYINA OPERASYON

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki askerlere operasyon düzenlendi. Alaydaki 300 askerin tamamı hakkında gözaltı kararı verildi. Hakkında gözaltı kararı verilen askerlerden 283 tanesi gözlatına alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

MALATYA'DA İKİ PİLOT TUTUKLANDI

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sonrası Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda gözaltına alınan 9 pilottan ikisi tutuklandı.

İSTANBUL ANADOLU'DA 32 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan hakim ve savcılardan şu ana kadar 32'si tutuklandı, 16'sı serbest bırakıldı.

112 HAKİM, SAVCI VE YÜKSEK YARGI MENSUBU TUTUKLANDI

Anayasa Mahkemesi üyeleri Alparslan Altan ve Erdal Tercan, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeleri Mahmut Şen, Ahmet Berberoğlu, Mustafa Kemal Özçelik, Şaban Işık ile eski Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul, eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici'nin de aralarında bulunduğu 112 hakim, savcı ve yüksek yargı üyesi tutuklandı. 

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilenlerden gözaltına alınan 113 yüksek yargı üyesi, hakim ve savcı savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliklere sevk edilmişlerdi.

Şüpheliler, "FETÖ-PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak ve örgütün yargı ayağını oluşturmak suretiyle örgütün eylemlerine iştirak ettikleri" iddiasıyla sorgulandı.

Nöbetçi hakimliklerde işlemleri tamamlanan şüphelilerden aralarında Anayasa Mahkemesi üyeleri Altan ve Tercan, HSYK üyeleri Şen, Berberoğlu, Özçelik, Işık ile eski HSYK Başkanvekili Hamsici'nin de bulunduğu 112 hakim, savcı ve yüksek yargı üyesi tutuklandı. 

Gözaltına alınanlardan biri, ileri derece astım hastası olması nedeniyle, adli kontrol kararı alınarak serbest bırakıldı. 

Bu arada, Balyoz ve Askeri Casusluk davalarına onama kararını veren eski Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul ile eski Danıştay Genel Sekreteri Mustafa Kökçam hakkındaki tutuklama kararı da Ankara 1. Sulh Ceza Hakimi Sezer Söylemez tarafından verildi. 

CUMHURBAŞKANININ BAŞYAVERİ TUTUKLANDI

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Cumhurbaşkanı Başyaveri Albay Ali Yazıcı, tutuklandı.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ GÖZALTINDA

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

FUAT AVNİ ŞÜPHELİSİ GÖZALTINDA

Başbakanlık'ta uzman olarak çalışan Akif Mustafa Koçyiğit isimli şüpheli, FETÖ'nün kurumdaki köstebeği olmak suçlamasıyla gözaltına alındı. Şüphelinin Fuat Avni isimli hesaba bilgi aktaranlar arasında olduğu iddia ediliyor. 

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ GÖZALTINDA

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince göz altına alındı.

ABDULLAH GÜL'ÜN BAŞYAVERİ TUTUKLANDI

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda gözaltına alınan Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Güneşer, tutuklandı. 

HSYK ESKİ BAŞKANVEKİLİ ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN TUTUKLANDI

HSYK Eski Başkanvekili İbrahim Okur, darbe girişiminden sonra başlayan soruşturmalar kapsamında gözaltına alındı. Okur çıkarıldığı mahkeme tarafından terör örgütü üyesi olmak suçlamasıya tutuklandı. 

İSTANBUL'DA YÜZLERCE TUTUKLAMA

Soruşturma kapsamında, İstanbul'da gözaltına alınan aralarında asker, polis, hakim, savcı ve sivil vatandaşların da yer aldığı 2 bin 556 kişiden 437'si tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınanlardan bin 891'inin general, amiral, subay, astsubay, er, polis ve sivil vatandaş, 436'sının askeri öğrenci, 229'unun hakim ve savcı olduğu bildirildi.

Soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup olduğu gerekçesiyle İstanbul ve Gaziosmanpaşa adliyelerinde görevli 132 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü yapılanmasına mensup olduğu iddiasıyla 37 hakim ve cumhuriyet savcısı, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinin talimatıyla da 45'i İstanbul Bölge İdare Mahkemesinde, 60'ı Bakırköy Adalet Sarayında ve 35'i Küçükçekmece Adliyesinde görevli toplam 140 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla terör örgütü FETÖ mensubu oldukları iddiasıyla Anadolu Adalet Sarayında görevli 39 savcı ve 71 hakim hakkında da gözaltı kararı verildi.
Gözaltı kararı çıkartılan 419 hakim ve savcıdan 227'si yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün ve bugün adliyeye sevk edilen şüphelilerden hakim, savcı, general, amiral, subay, astsubay, er ve polislerin de aralarında bulunduğu 437 kişi tutuklandı.

İSTANBUL'DA TUTUKLANAN GENERAL VE ASKERLER

Korgeneral Erdal Öztürk, Tümgeneral Fetih Albay, Tümgeneral Mehmet Özlü, Tümgeneral Haluk Şahar, Tümgeneral Serdar Gülbaş, Tümgeneral Şaban Umut, Tuğgeneral İrfan Can, Tuğgeneral Cemal Akyıldız, Tuğgeneral İmdat Bahri Biber, Tuğgeneral Ahmet Biçer, Tuğgeneral Özkan Aydoğdu, Tuğgeneral Eyyüp Gürler, Tuğamiral Ömer Mesut Ak, albaylar Süleyman Demirci, Barbaros Akça, Ali Başaran, Sadık Cebeci, Yusuf Özdemir, Nizamettin Aydın, Mehmet Kaplan, yarbaylar Sebulent Eken, Gökhan Uğur, Selim Çiftçi, Serkan Çetin Akbaş, Bahri Ünal, Ümit Ertuğrul, Osman Akkaya, Bayram Bekdemir, Fatih Karatay, Mehmet Erol, binbaşılar Ecir Işık, Numan Ünaldı, Mustafa Serbest, Mücahit Erkan, Ümit Lütfü Altıntakan, Mustafa Akbaş, Nurullah, Kalebaşı, Cüneyt Aydoğan, Hakan Bolat, yüzbaşılar Mehmet Yılmaz, Gökhan Karabacak, Semih Barbaros Üstün, İsmail Arı, Yakup Karaçelik, Ramazan Ertur, Mustafa Alper Şengören, Ahmet Ertekin. 

EDOK KOMUTANI İYİDİL TUTUKLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muhabere ve Muhabere Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin İyidil tutuklandı.

Emniyetteki gözaltı işlemlerinin ardından adliyeye getirilen İyidil, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunda görevli cumhuriyet savcısına ifade verdi. Savcı, İyidil'i tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti. 

Sulh ceza hakimliği, sorguladığı İyidil'in tutuklanmasına karar verdi. İyidil'in, genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanlarının özel kalem müdürlerinin atanmasından, karargahtaki kurmay subayların kritik görevlere getirilmesine kadar birçok atama kararına etkisinin bulunduğu, FETÖ üyelerinin TSK içindeki yapılanmasına katkı sağladığı ileri sürülüyordu.

SERBEST BIRAKILAN GENERAL TUTUKLANDI

Çanakkale'de, darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında daha önce çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Gelibolu 18’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı İsmail Gürgen bu kez tutuklandı.

DARBE ŞÜPHELİSİ GENERAL ÇUKURCA'YA GERİ DÖNDÜ

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde, darbe girişiminin ardından gözaltına alınan Kayseri 1’inciKomando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından, terörle mücadele nedeniyle görevde bulunduğu Çukurca’da gözaltına alınan Tuğgeneral Aydoğan Aydın, sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı.

Tuğgeneral Aydın’ın, serbest bırakılmasının ardından birliğine döndüğü belirtildi.

GÖZALTINA ALINAN GENERAL VE AMİRALLER

Yakalanan general ve amirallerden 118'inin ismi şöyle:
- 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti
- Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk
- 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Erdal Öztürk
- Genelkurmay Başkanlığı Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu
- Kara Kuvvetleri EDOK Muhabere ve Muhabere Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin İyidil
- İstanbul Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Ömer Faruk Harmancık
- Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş
- Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim
- Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan
- 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan
- Bingöl 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Yunus Kotaman
- Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer
- Sivas Garnizon Komutanı ve 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır
- Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Namık Alper
- Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya
- Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz
- Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek
- Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu
- Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Kurmay Başkanı Hava Pilot Tümgeneral Suat Murat Semiz
- 1. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Dursun Pak
- 1. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi ve JFAC Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Recep Ünal
- 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal
- Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen
- 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan
- Mersin Garnizon ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan
- 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat
- 10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan Van
- 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı
- Anfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız
- Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem
- Genelkurmay Personel Plan Yönetim Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç
- Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sistemler Başkanı Tuğgeneral Recep Sabri Özatak
- Deniz Hava Us Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma
- Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kuvvet Geliştirme Teşkilat Başkanı Tuğgeneral Erhan Caha
- Bornova 57. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmed Nuri Başol
- 3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar
- Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz
- 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak
- 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan
- Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan
- Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken
- Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal
- Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan
- Bitlis 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Settar Afşar
- Ardahan 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın
- Ağrı 1. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan
- Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanı Tuğgeneral Şenol Alkış
- 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun
- 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık
- 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili
- 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdulkerim Ünlü
- Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Cihat Erdoğan
- Kayseri Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın
- 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Cemal Akyıldız
- 58. Topçu Er Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün
- Erzincan 59. Topçu Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Yüksel Gönültaş
- Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır
- Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek
- Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez
- 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Salnur
- Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanı Tümgeneral Cevat Yazgılı
- Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Plan Daire Başkanı Tuğgeneral Ahmet Bican Kırker
- Genelkurmay Başkanlığı Harekat Plan Daire Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Alpaslan Çetin
- Genelkurmay Komuta Kontrol ve Hava Füze Savunma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Arif Pazarlıoğlu
- Hava Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanlığı Sistemler Daire Başkanı Tuğgeneral Recep Sami Özatak
- Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanı Tuğgeneral Aydemir Taşçı
- Hava Kuvvetleri Komutanlığı Hava Savunma Komuta Kontrol Başkanı Tuğgeneral Kemal Mutlum
- Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim Daire Başkanı Tuğgeneral Ali Rıza Çağlar
- Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Tuğgeneral Adem Boduroğlu
- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme Değerlendirme Başkanı Tuğamiral Ali Murat Dede
- Kara Harp Okulu Dekanı Tuğgeneral Kerim Acar
- Genelkurmay Başkanlığı Personel İşlem Daire Başkanı Tuğgeneral Uğur Şahin
- Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş
- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İkmal Daire Başkanı Tuğamiral Hasan Kulaç
- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Plan ve Prensipler Başkanı Tuğamiral Oğuz Karaman
- Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral Mustafa Özsoy
- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı MEBS Başkanı Tuğamiral Muhittin Elgin
- Genelkurmay Stratejik Dönüşüm Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli
- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Eğitim Daire Başkanı Tuğamiral İhsan Bakar
- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanı Tuğamiral Murat Şirzai
- Jandarma Okullar Komutanı Tuğgeneral Sadık Köroğlu
- Hava Teknik Okulları Komutanı Tümgeneral Ahmet Cural
- Ulaştırma Personel ve Eğitim Komutanı Tümgeneral Mustafa İlter
- İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Osman Nadir Saylan
- Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka
- Hava Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Veyis Savaş
- Gaziemir Hava Sınıf Okulları Komutanı Tuğgeneral Ersal Ölmez
- Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hayrettin Kaldırımcı
- NATO Kara Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Salih Sevil
- Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Hakan Eser
- Amfibi Okullar Komutanı Tuğamiral Erdal Ergün
- Foça Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Yaşar Çamur
- 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar
- Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin
- Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal
- Kayseri Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın
- Merzifon 5. Anajet Üs Komutanı Tuğgeneral Cengiz Karacabey
- Akçay 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mesut Savaş
- Polatlı Topçu Füze Okul Komutanı Tümgeneral Osman Ünlü
- Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral İshak Dayıoğlu
- 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Rüştü Çelenk
- Edremit 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Nihayet Ünlü
- Erdek Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Gökhan Polat
- Gelibolu 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gürgen
- Tümgeneral Fethi Alpay
- Tümgeneral Mehmet Özlü
- Tümgeneral Haluk Şahar
- Tümgeneral Serdar Gülbaş
- Tümgeneral Şaban Umut
- Tuğgeneral İrfan Can
- Tuğgeneral İmdat Bahri Biber
- Tuğgeneral Ahmet Biçer
-Tuğgeneral Özkan Aydoğdu
- Tuğgeneral Eyyüp Gürler
- Tuğamiral Ömer Mesut Ak
- Zonguldak Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek
- Antalya 3'üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya
- Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Orhan Gündüz

 

Yorumlar

fadime Hepsi cezası neyse ceksin kimsenin yaptığı yanına kalmasın.devlet büyüklerimden istirham ediyorum.
halo ko