Gözaltına alınan yakınlarına Kur’an okuyarak destek veriyorlar

Sahur vakti yapılan operasyonda gözaltına alınan polislerin yakınlarının, İstanbul Emniyet Müdürlüğü önündeki bekleyişi sürüyor. Kur’an-ı Kerim okuyarak polislere destek vermeye çalışan vatandaşları, bazı yazarlar da yalnız bırakmadı....

Google Haberlere Abone ol
Gözaltına alınan yakınlarına Kur’an okuyarak destek veriyorlar

Sahur vakti yapılan operasyonda gözaltına alınan polislerin yakınlarının, İstanbul Emniyet Müdürlüğü önündeki bekleyişi sürüyor. Kur’an-ı Kerim okuyarak polislere destek vermeye çalışan vatandaşları, bazı yazarlar da yalnız bırakmadı. Polis yakınları ile sohbet eden Mümtaz’er Türköne, “Katliam gibi, seri cinayet gibi. Bir hukuk katliamı yaşanıyor ülkede.” dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan gözaltındaki polislerin yakınları, ‘Koçlar kurban içindir, biz sizi kurban seçtik yavrum’, Ramazan’da bu zulmü yapanlar, elbet mahşer var’, ‘Allah’a şükür evimizden kutular çıkmadı’, ‘Çok şükür haram lokma yemedik’, ‘Hırsızın değil, hırsızı yakalayanın eşiyim’, ‘Evimizde sıfırlanacak sahurluk zeytin-peynir vardı, ona da fırsat vermediler’ yazılı dövizler açtı.

Kur’an-ı Kerim okuyarak eşlerine ve çocuklarına destek vermeye çalışan polis yakınlarını bazı yazarlar da yalnız bırakmadı. Emniyet Müdürlüğü önüne gelen Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne, operasyon için şu ifadeleri kullandı: “Katliam gibi, seri cinayet gibi. Bir hukuk katliamı yaşanıyor ülkede. Özel mahkeme kuruluyor, hukukun evrensel prensiplerine aykırı. Siz bir vaka için mahkeme kuramazsınız. Doğrudan doğruya bu soruşturmalar için kurulmuş mahkemeler şu an için faaliyette. Hukuk cinayeti bu. Kimsenin çiğe yiyip de karnı ağrımadı. Türkiye zor günlerden geçiyor, sıkıntılı günlerden geçiyor. Muktedirler hukuk tayin ediyor, yasa tayin ediyor.”

Başbakan’ın vaziyetini freni patlamış kamyona benzeten Türköne, “Ters yöne girmiş, doğru yoldan gelen ne kadar adam varsa ceza kestiriyor, yanlış yapıyorsun diyen polisleri de içeri alıyor. Bu kadar trajik bir şeyi Türkiye yakın tarihinde daha önce yaşamadı. Suçlular, hırsızlar dışarıda hırsızların peşinden koşan polisler içeride. Ben çok uzayacağını sanmıyorum. Zulüm, güç sahibi çaresizken yapılır. Bunlar aynı zamanda çaresizliğin işaretleri. Son raddeye geldiklerinin, başka çarelerinin kalmadığının işareti. Uzatmaları oynuyorlar, bu zulüm devam etmez.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar