Gözaltına alınan polislerden 6'sı tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi

Adana’da yasa dışı telefon dinleme iddiaları ile ilgili gözaltına alınan 8 polisten 6’sı tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Google Haberlere Abone ol
Gözaltına alınan polislerden 6'sı tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi

Adana’da yasa dışı telefon dinleme iddiaları ile ilgili gözaltına alınan 8 polisten 6’sı tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Polislerden ikisi savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı soruşturmada, aralarında eski Emniyet Müdür Yardımcısı İ.B. ile şube müdürü E. Y.'nin de aralarında bulunduğu 8 polisin savcılıktaki sorguları tamamlandı. Savcı, polislerden, M. A. ve R.K.'nın serbest bırakılmasına karar verirken, 17 Aralık'tan sonra İstihbarat Şube'den Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı'ndan Sosyal Hizmetlerden ve Polisevi'nden Sorumlu Emniyet Yardımcılığı'na atanan ve daha sonra da Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu'nda müdür öğretmenlik yapan İ.B., İstihbarat Şube'den Evrak Arşiv Şube'ye atanan E.Y., 100. Yıl Polis Merkezi Amirliği'nde görevli komiser F.M., İstihbarat Şube'de görevli polis memurları, H.S., A.Ş. ve kısa süre önce emekliye ayrılan A.K. tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.
CİHAN

Yorumlar