Gözaltına alınan polis müdürünün yakını:17 Aralık’ın intikamı, bunu herkes biliyor

Yolsuzluk, KCK, Balyoz ve Ergenekon’u soruşturan polislere yönelik operasyonda gözaltına alınan eski Bilişim Suçlar Şube Müdürü Ahmet Öztürk'ün kayınvalidesi Semia Dikmen, operasyonun 17 Aralık'ın intikamı olduğunu söyledi. Dikmen, "Siyasi...

Google Haberlere Abone ol
Gözaltına alınan polis müdürünün yakını:17 Aralık’ın intikamı, bunu herkes biliyor

Yolsuzluk, KCK, Balyoz ve Ergenekon’u soruşturan polislere yönelik operasyonda gözaltına alınan eski Bilişim Suçlar Şube Müdürü Ahmet Öztürk'ün kayınvalidesi Semia Dikmen, operasyonun 17 Aralık'ın intikamı olduğunu söyledi. Dikmen, "Siyasi amaçlı ve hiçbir şekilde bir sonuç çıkmayacak. Çünkü suçlu değiller. Her şey açığa çıkacak. Bunu herkes biliyor, Allah da biliyor.” dedi.

Dün gece sahur vakti başlatılan operasyonda KCK, Balyoz ve yolsuzluk soruşturmalarında görev alan çok sayıda üst düzey emniyet görevlisi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında, 17 Aralık yolsuzluk operasyonlarının ardından Bitlis’e tayin edilen ve bilişim suçlar şube müdürlüğü yapan Ahmet Öztürk de yer alıyor. Öztürk, ifade için çağrıldığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alındı.

İstanbul’da yaşayan Öztürk’ün kayınvalidesi Semia Dikmen, bakan çocukları ve İranlı iş adamı Rıza Sarraf’ın da şüphelileri arasında yer aldığı 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının ardından yaşadıklarını anlattı. Damadının 2013 yılı Haziran ayında Bitlis’e tayin edildiğini, 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun ardından da açığa alındığı bilgisini veren Dikmen, “Çok çalışkan ve dürüst bir insan. İşini hiç ihmal etmeden hafta sonu ve bayramlarda bile çalışan bir insan. Tek suç olarak çok çalışmasını görüyorum. 17 Aralık’tan sonra yaşadıklarına kendi arkadaşları da çok üzülüyordu. Geçen sene Doğu görevi çıkmıştı Bitlis’e. 17 Aralık’tan sonra da başka birime verdiler. Gözaltına alınmasına hiçbir anlam veremiyorum. Tek suçu; fazla çalışması, dürüst olması. 17 Aralık’ın intikamı diye düşünüyorum ben. Diğer arkadaşları da biliyorsunuz bir hırsızlık olayı oldu. Bunlar onları yakaladılar diye de şimdi bu yaşananlar oldu. Tamamen intikam ve siyasi amaçlı ve hiçbir şekilde de bir sonuç çıkmayacak çünkü suçlu değiller. Her şey açığa çıkacak. Bunu herkes biliyor, Allah da biliyor.” şeklinde konuştu.

‘İLLEGAL BİR FAALİYET İÇİNDE OLACAĞINA ASLA İNANMAM’

Damadının gece gündüz çalışan, devletine bağlı bir insan olduğunu anlatan Dikmen, “Kesinlikle illegal bir faaliyetin içinde olacağına inanmıyorum. Gerçekten çok dürüst, vatansever, çalışkan bir insan. Tam tersi devlet okutmuş, kendisi de söylüyordu; ‘Ben devlet için her zaman çalışırım. Geleceğimizin daha iyi olması için çok çalışmamız lazım’ derdi. Gecesini gündüzüne katıp çalışırdı. Ne bayramı ne hafta sonu vardı. Hiçbir şekilde öyle illegal bir örgütün içinde olacağını sanmıyorum. Tek suçu memleket için çok çalışması. Ben de devlet memuruyum, bizim zamanımızda da görevden alınmalar vardı ama bu yüz kızartıcı suç olurdu, hırsızlık olurdu, dolandırıcılık, rüşvet olurdu. Böyle bir suçtan ben alınmasına anlam veremiyorum.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar