Gözaltına alınan avukatlar hastaneye getirildi

Manisa’nın Soma ilçesinde gözaltına alınan 8’i avukat 36 kişi sağlık kontrolü için hastaneye getirildi. Gözaltı sırasında ve sonrasında darp edildiklerini iddia eden avukatlar, buradaki işlemin ardından adliyeye sevk edilecek. Soma’da...

Google Haberlere Abone ol
Gözaltına alınan avukatlar hastaneye getirildi

Manisa’nın Soma ilçesinde gözaltına alınan 8’i avukat 36 kişi sağlık kontrolü için hastaneye getirildi. Gözaltı sırasında ve sonrasında darp edildiklerini iddia eden avukatlar, buradaki işlemin ardından adliyeye sevk edilecek.

Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine destek olmak için çeşitli illerden gelen öğrenci, avukat ve öğretmenlerin de aralarında bulunduğu 36 kişi öğle saatlerinde gözaltına alınmıştı. Polis ekipleri, gözaltına alınanları sivil araçlarla Soma Devlet Hastanesi’ne getirdi.

Gözaltına alındıktan sonra kolundan darp edildiğini belirten Avukat Selçuk Kozağaç, “Endişe edecek bir şey yok. Ateş olsalar cürümü kadar yer yaktılar işte görüyorsunuz. Sorumluların hapse girdiğini görmeden buradan gitmeyiz. Burada bulunan polisler tarafından sistemli olarak işkence edildik. Gözaltına alındıktan sonra araç içerisinde haya sıkmak, boğaz sıkmak, gaz püskürtmek, kapıya sıkıştırarak kol bastırmak. Bunlar sistemli işkencedir. Buradaki ekip yaptı işte. Hepsinin fotoğrafları elimizde. Teşhislerini de yaparız. Bütün arkadaşların sakatlıkları sistemli işkence sırasında polis personeli tarafından yapıldı.” diye konuştu.

Gözaltına alınanlardan üniversite öğrencisi Gizem Türkmen ise durumu şöyle anlattı: “Dün İzmir’den Soma’daki olay üzerine yola çıktık buraya geldik. Soma halkının yalnız olmadığını hissetirmek için buradayız. Bu katliamın üzerinin örtülmemesi için buraya geldik. Eğitim-Sen’den bulunduğumuz zaman avukat arkadaşlarımıza gerekçesiz bir şekilde kimlik kontrolü yapmaya çalıştılar. Sonrasında arbede yaşandı ve şimdi buradayız. Devlet bu tepkiden ne kadar korktuğunu göstermiş oldu bu gözaltılarla. 36 kişiden 8’i avukat. Birçok kişide darp izleri var.”

Gözaltına alınanlar hastanedeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilecek. CİHAN

Yorumlar