Gözaltına Alınan Atilla Taş: Bundan Sonra Asla Susmayacağım

Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan sanatçı Atilla Taş, 'Korkup, bundan sonra tweet atmayacağımı sandılar. Asıl bundan sonra öyle tweet'ler atacağım ki; asla susmayacağım.' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Gözaltına Alınan Atilla Taş: Bundan Sonra Asla Susmayacağım

Attığı tweetler nedeni ile gözaltına alındıktan sonra hür bırakılan sanatçı Atilla Taş, 'Ben Başbakanımızı Cumhurbaşkanımızı eleştiremeyecek miyim? Türkiye'deki adalet sistemine güvenmiyorum. Demir perde ülkesi gibiyiz. Korkacağımı sandılar lakin bundan sonra öyle tweet'ler atacağım ki; asla susmayacağım' dedi.

'ÇOK KOMİK BİR DURUM'

Sanatçı Atilla Taş, Başbakan meselesi için attığı tweet'ler nedeni ile gözaltına alınmıştı. Taş, Yeşilköy Şehit Şakir Tosun Polis Merkezi'nde anlatım verdikten sonra hür bırakıldı. Karakol çıkışı izahatlarda olan Taş, 'Sabah kahvaltıdayken memur arkadaşlar geldi. Şaşırdım sadece. Çok gülünç bir durum. Şu an ben gerçekten aşırı üzülüyorum. Tweetlerin içerisinde ne bir hakaret mevcut ne bir küfür var. Ben mizah yapıyorum. Beni takip eden kişiler biliyor. Fikrim ne olursa olsun ben bir cumhurbaşkanına, bir başbakana hakaret etmem, neticede Türkiye Cumhuriyeti başbakanıdır.' ifadelerini kullandı.

'VATANDAŞ OLARAK ELEŞTİRMEYE HAKKIM YOK MU?'

'Bir yurttaş şekilde Cumhurbaşkanı'nı eleştiremeyecek miyim?' diyen Taş, 'Cumhurbaşkanlığındaki Bakanlar Kurulu'nda, Cumhurbaşkanı başkanlık yaptı. Masada bir tuhaf fotoğraf vardı. Başbakan aşırı üzgündü. Ben de ona istinaden dedim ki; 'çok iyi anlıyorum' dedim. 'Başbakansın lakin değilsin. Bakanlar kurulu toplanmış lakin başında sen değilsin. 23 Nisan gibi.' Bu tweetin hiç bir yerinde ben bir hakaret göremiyorum. Öyle bir hal oldu ki sanki demir perde ülkesi gibiyiz. Ortadoğu ülkesi miyiz? Fikir özgürlüğü diyorlar; Anayasa'da vatandaşın bu hakları korunduğu vaziyette düşünce özgürlüğü diyorlar. Ne alakası mevcut bunun düşünce özgürlüğüyle. Ben başbakanımızı, cumhurbaşkanımızı eleştiremeyecek miyim?' diye konuştu.

'HÜKÜMETTEN VE POLİTİKALARINDAN HOŞLANMIYORUM'

Hükümetten ve yaptığı politikalardan hoşlanmadığını dile getiren Taş, şöyle devam etti: 'Açıkça söylüyorum; ben ne şu andaki hükümetten ne de yapılan politikalardan, tüm bu baskılardan bir yurttaş şekilde hoşlanmıyorum. Yanlış yapıyorlar. Bunların tamamı ülkemizi aşırı fena gösteriyor. Hem dışarıdan hem de içeriden. Ben buradan yurt büyüklerine sesleniyorum. Yaptıkları iş, gittikleri yol yol değil. Demokratik bir ülkede vatandaşın en naturel hakkı fikirlerini savunma ve söyleme hakkıdır. Bunları elimizden alamazsınız.'

'BUNDAN SONRA ÖYLE TWEETLER ATACAĞIM Kİ...'

Bundan sonra da tweet atmaya devam edeceğini belirten Taş, 'Biz bugün Atilla Taş'ı aldık bizden korkar bundan sonra böyle tweetler atamaz' diyorsanız yanıldınız. Asıl bundan sonra öyle tweetler atacağım ki; asla susmayacağım. Bu ülkeye gerçek açıdan demokrasi gelene kadar, gerçek açıdan kişiler hür yaşayana kadar, şahısların hakları yenilmeyene kadar, ihaleleri yandaşlık yaparak yandaşlarına vererek, bir kesimi görmezden gelerek yaptıkları her çeşitli politikayı kınıyorum. Ve her süre bunların karşısındayım.' dedi.

Türk adalet sistemine güvenmediğine dikkat çeken Taş, şunları söyledi: 'Susacağımı düşünüyorlarsa bilsin ki susmayacağım. Demek ki doğru yoldayız. Demek ki bir yerlere bundan böyle dokunuyoruz ki hadise buraya geldi. Memleketim ve demokrasi hesabına aşırı üzgünüm. Benim 4 adet tweetime yasak kararı koydular. Biz mahkemeye itiraz ettik. İtiraz kabul edilmedi. 10 gün içerisinde Anayasa Mahkemesi'ne müracaat yapıyoruz. Anayasa Mahkemesi'nden de bir şey çıkmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gideceğiz. Ben bir yurttaş şekilde bundan böyle adaletimize güvenmiyorum. Türkiye'deki adalet sistemine güvenmiyorum. O kadar baskı altında mahkemeleri kendilerine bağladılar ki kişiler bundan böyle mahkemesine güvenmiyor. Atatürk demiş ya 'beni Türk doktorlarına teslim edin' tamam lakin beni Türk adaletine teslim etmeyin!'

ŞEHİT PİLOTUN ARKADAŞINDAN İLGİNÇ AÇIKLAMALARTÜRKİYE EN ÇOK BU İSİMLERİ KONUŞUYOR

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar