Gözaltıları çeken DHA muhabirini polis darp etti

Taksim Meydan’da gözaltına alınan eylemcileri çeken Doğan Haber Ajansı(DHA) Muhabiri Zeki Günal’ı yaka paça yere yatıran polisler darp etti. Kafasından, kolundan ve boynundan yaralanan ve hastaneden darp raporu alan Günal, polislerden şikayetçi...

Google Haberlere Abone ol
Gözaltıları çeken DHA muhabirini polis darp etti

Taksim Meydan’da gözaltına alınan eylemcileri çeken Doğan Haber Ajansı(DHA) Muhabiri Zeki Günal’ı yaka paça yere yatıran polisler darp etti. Kafasından, kolundan ve boynundan yaralanan ve hastaneden darp raporu alan Günal, polislerden şikayetçi olacak.

Taksim’de Anıt önünde eylem yapmak isteyenleri gözaltına alan sivil polisler haber için görüntü alan DHA Muhabiri Zeki Günal’ı dövdü. Önce kimlik soran polisler, ardından görüntü çektiği cep telefonunu elinden aldı. Daha sonra Çevik Kuvvet otobüslerinin arkasına götürülen Günal, yere yatırılarak kafası, kolu, boynu ve sırtından darp edildi. O anların bir kısmını elindeki telefonla kaydeden Günal, daha sonra ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti. Ayakta tedavi edildikten sonra darp raporu alan Günal, olay anını anlattı. Günal, “Taksim Meydan’da 2 kişinin göz altına alındığını gördüm. Bu arada koşarak gittim zaten eylemciler yere yatırılıp kelepçelenmişti. Telefonu çıkarıp görüntü çekmeye başladım. Bir tane sivil polis geldi yanıma. Ne için çekim yapıyorsun dedi gazeteciyim dedim. Telefonumu almak istedi elimden. Gazeteciyim dedim. Kimliğini göreyim dedi. Gösterim derken o ara diğer polis elimdeki telefonu aldı. Arka tarafa çevik kuvvet otobüslerinin olduğu yere gidelim dediler. Ben de tamam dedim. Sen bize nasıl konuşuyorsun, nasıl hareket ediyorsun diyerek vurmaya başladılar. Sen kime vuruyorsun gazeteciyim, gazeteci olmasam da ben bu meydan da görüntü çekebilirim dedim. O arada yere yatırdılar. Sırtıma, kafama, koluma ayağıyla bastılar. Kollarımı ters çevirip kelepçe takmak istediler. Nefes alamıyorum dedim. Bir tanesi nefes alma diye bağırdı. Bir tanesi de sürekli kafama vurdu. Tanıdığım polis memurları beni görünce kurtardılar. Karakola gidip şikayetçi olacağım.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar