'Gözaltılar hukuki değil, siyasi iktidarın baskısıyla yapıldı'

Toros Demokrat Hukuk Platformu Antalya Gündoğmuş İlçe Baro Temsilcisi Avukat Mücahit Gündoğdu, yolsuzluk operasyonunu yürüten polislere yönelik gözaltıların hukuki değil, siyasi olduğunu söyledi.Konuyla ilgili açıklama yapan Mücahit Gündoğdu,...

Google Haberlere Abone ol
'Gözaltılar hukuki değil, siyasi iktidarın baskısıyla yapıldı'

Toros Demokrat Hukuk Platformu Antalya Gündoğmuş İlçe Baro Temsilcisi Avukat Mücahit Gündoğdu, yolsuzluk operasyonunu yürüten polislere yönelik gözaltıların hukuki değil, siyasi olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mücahit Gündoğdu, sahur vaktinde yapılan gözaltıların bir algı operasyonu olduğunu ve arkasında da siyasi iktidar ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu iddia etti. Gözaltıların Avrupa İnsan Hakları Sözleşme Hükümleri'ne aykırı olduğunu vurgulayan Gündoğdu, "17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarını hukuki, polis ve polis müdürlerine yapılan gözaltıların siyasidir." dedi.

Gündoğdu, Musul ve Gazze konusunda aciz kalan ve İsrail'e petrol satımı ile ilgili kamuoyunda sıkışan iktidarın, ülke gündemini değiştirmek için Ramazan Bayramı öncesi böyle bir algı operasyonu yaptığını öne sürdü. Gündoğdu, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bu bir algı operasyonudur. Hükümet, Gazze ve IŞİD konusunda çok sıkıştı. Cumhurbaşkanı seçimi öncesi sıkışmanın önü ancak böylesi hukuk dışılıkla aşılabilirdi. Gözaltı tamamen hukuk dışı. IŞİD'e terör örgütü diyemeyenler ülke güvenliği için başarılara imza atmış polislere terör örgütü üyesi diyerek algı operasyonu yapıyor. Ülkeyi soyanlar Bodrum'da mavi tura çıkarken, yargının emrini yerine getiren polis ve polis müdürlerine yapılanlar zulümdür ve hukuk dışıdır. Gözaltı baştan sona hukuk dışıdır. Gözaltılar, her alanda köşeye sıkışan iktidarın nefes alması için bayram öncesi bir hayat öpücüğüdür. İktidar, cumhurbaşkanı seçimi öncesi böyle algı operasyonu ile nefes almak istiyor."

İktidarın, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası HSYK'yı Adalet Bakanlığı'nın memuriyeti haline getirerek yargıya darbe yaptığını savunan Gündoğdu, ülkedeki hukuksuzluğun diz boyu olduğunu, acilen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın istifa etmesi gerektiğini, polislere gözaltı talimatı veren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görevini kötüye kullanmaktan eninde sonunda hakim karşısına çıkacağını kaydetti.

Türkiye'nin, hukukun işlemesi bakımından üçüncü dünya ülkelerinin de altında olduğunu vurgulayan Gündoğdu, sulh ceza mahkemelerinin kaldırılarak sulh ceza hakimliğinin kurulmasının bunun en güzel örneği olduğunu ifade etti. Gündoğdu, sözlerini şöyle tamamladı: "Gözaltılar tamamen göz boyamadır. Tamamen siyasidir. Arkasında da iktidar vardır. Kelimenin tam anlamıyla bir hukuk garabeti. Başsavcılık görevini kötüye kullanarak suç işlemiştir. Böylesi bir gözaltı dünya hukuk tarihinde bir ilk." CİHAN

Yorumlar