Gözaltı süresi dolan polisler serbest bırakılmıyor

İstanbul Adalet Sarayı'nda gözaltında bulunan emniyet mensupları, gözaltı sürelerinin dolduğunu belirterek dışarı çıkmak istedi. Adliyede arbede yaşanması üzerine gözaltındaki polisler adliyede oturma eylemi yaptı.22 Temmuz günü sahur...

Google Haberlere Abone ol
Gözaltı süresi dolan polisler serbest bırakılmıyor

İstanbul Adalet Sarayı'nda gözaltında bulunan emniyet mensupları, gözaltı sürelerinin dolduğunu belirterek dışarı çıkmak istedi. Adliyede arbede yaşanması üzerine gözaltındaki polisler adliyede oturma eylemi yaptı.

22 Temmuz günü sahur vaktinde gözaltına alınan 115 polis hakkındaki işlemler devam ediyor. Dün öğle saatlerinde adliyeye sevk edilen şüphelilerden eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürleri Yurt Atayün ile Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu 49 polisin gözaltı süresi, gece saat 01.30’da bitti. Yasal prosedüre göre gözaltına alındıktan sonraki 96 saat içinde hakim karşısına çıkması gereken polisler, 14 saat gecikmesine rağmen hakim karşısına çıkarılmadı. Bu durumu tutanaklara geçirmek isteyen polisler ile avukatları, muhatap bulamayınca da hakimi bekledikleri 6. kattan aşağı inmeye başladı. Grup halinde yürüyerek 3. kattaki C kapısına yönelen polisler, tam dışarı çıkmak üzereyken ilk olarak sivil meslektaşları durdurmaya çalıştı. Daha sonra polislerin önü çevik kuvvet tarafından kesilerek çembere alındı. İlk başta çevik kuvvet polisleri bir süre tereddüt etse de daha sonra amirinin baskısı sonucu çembere aldı.

Gözaltındaki polisler de adliyenin ortasında oturma eylemi yaptı. Burada adliye muhabirlerine açıklama yapan Yurt Atayün, "Emniyette 54 saat hiçbir soru sorulmadan bekletildim. 54 saat sonra ifademe başlandı. Ama vakit bittiği için sevk ettiler. Buraya geldim, savcı ifade almadı. Gece bıraktı gitti. Mahkeme de almadı ifademi burada bekliyorum böyle." dedi. Atayün, astım hastası olduğunu ve nezarethanede kötü muamele gördüklerini sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar