Göynük'teki ölüm olayları kaymakamlığı harekete geçirdi

Bolu’nun Göynük ilçesinde artan ölüm vakaları sonrası kaymakamlık harekete geçti.

Google Haberlere Abone ol
Göynük'teki ölüm olayları kaymakamlığı harekete geçirdi

Bolu’nun Göynük ilçesinde artan ölüm vakaları sonrası kaymakamlık harekete geçti. Kaymakamlık yalnız yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak, 6 kişilik ekiple özellikle yaşlılara destek olunacak.

Göynük'te son aylarda yaşanan özellikle yaşlı vatandaşların yalnız başına ölü bulunması ve intihar girişimleri kaymakamlığı harekete geçirdi. Uzmanlar artan ölümlerin nedenini araştırdı. Özellikle yalnızlığa bağlı olarak intihar eğilimi gösteren yaşlılar ile ilgili olarak Göynük Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin’in geliştirdiği proje, Bolu Valiliği tarafından onaylandı. Projenin detaylarını Bolu Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) anlatan Kaymakam Çetin , “Vatandaşlarımıza yönelik bir projemiz vardı. Sayın Valimizin desteği ile bu proje yüzde 99 tamamlandı. Bu proje ile bizim amacımız yalnız yaşayan vatandaşlarımıza bizim istihdam edeceğimiz 6 bayan çalışanımız 15 günde bir uğrayarak ev işleri temizlik aşçılık yapacaklar. Bu yalnız yaşayan insanlarımızın erzakları kaymakamlık tarafından karşılanacak. Bunlarla ilgilenilmesi dertlerinin dinlenilmesi ve sorunlarının tekrar kaymakamlığa dönüşünün yapılması amaçlanmıştır. Bakanlığımızın bu konuda çok büyük desteği oldu. Bizim projemiz bu sene yürürlüğe girecek. Biz kendi vakfımız yoluyla da destek vereceğiz bu konuya. 80-90 yaşında yalnız yaşayan vatandaşlarımız bu sayede yalnızlık çekmeyecek." dedi.

    Kaymakam Çetin, "İlçemizdeki bir kuaförümüz ile de görüşerek yaşlılarımızın bakımlarını yaptıracağız. İhtiyaçlarının yerinde karşılanması çok fazla maliyeti olmayan bir hizmet. İnşallah tüm yurtta uygulanabilir bir hale gelir. Buna benze projeler vardı. Biz bunu genişlettik. Yaklaşık bir buçuk ay önce yalnız yaşan bir vatandaşımız intihar etti. Bu yalnız yaşayan vatandaşımız, kimseyle konuşamama, kimseyle dertleşememe, sıkıntısını kimseye anlatamama gibi nedenler bu hadiselerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Bizim istihdam edeceğimiz insanlar sadece ev işlerini yapmayacak bu insanların dertlerini dinleyecek, konuşacak, varsa direk bize aktarma imkanı olacak ve evladı gibi dertlerini dinleyecek. Onlara birilerinin bu insanları sevdiğini dertlerini dinleyecek evlatlar göndereceğiz. Sivil toplum kuruluşları da bu projeye destek verecek.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar