Göstericilerden canı yanan Kağızman esnafı, yetkililerden yardım istiyor

Kars Kağızman'da dün akşam kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen gösterilerde iş yerleri zarar gören esnaf, duruma tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Göstericilerden canı yanan Kağızman esnafı, yetkililerden yardım istiyor

Kars Kağızman'da dün akşam kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen gösterilerde iş yerleri zarar gören esnaf, duruma tepki gösterdi. Esnaflar, yetkililerden yardım istedi.

    Kağızman esnafı can ve mal güvenliği korkusu içinde siftah yapamadan kepenk kapatıyor. Her gün saldırı korkusuyla ekonomik sıkıntı çeken esnaf, derdine derman bulacak çözüm arıyor. Gösteri ve saldırılardan hayli rahatsız olan esnaflar, "İlçe olarak ekonomisi zayıf bir yerde yaşıyoruz. Bu yetmemiş gibi her akşam korku içerisinde bizim de camlarımız kırılacak mı diye korku yaşıyoruz. Siftah yapamadan evin yolunu tutarken bir de üstüne kırılan camların maliyeti yükleniyor. Şirin Kağızmanımıza yakışmayan bu tür saldırılar bizi canımızdan bezdirdi. Adeta insanların rızıklarıyla oynanıyor. Ay başı geldiğinde memur kesimi alışveriş yapacak; bu tür olaylar yüzünden güvenli bir alışveriş yapamıyorlar. Biz de borçlarımızı ödeyemiyoruz, mahcup ve utanç bir durumuna düşüyoruz. Güvenlik güçleri bunları alıp, arka kapıdan tekrar salıyor. Yetkililerden yardım istiyoruz. Bu saldırılara artık 'dur' denilsin." şeklinde tepki gösterdi.

    Dün akşam saatlerinde özellikle Şahindere Mahallesi Kars Caddesi üzerindeki işyerlerinin camlarını kıran göstericiler, emniyet güçlerinin müdahalesi ile ara sokaklara kaçıp ortalıktan kaybolmuştu. CİHAN

Yorumlar